Főoldal / Szakertő válaszol / Csak fiúknak / Kölönbség
  

Kölönbség

ora 2011-05-25 22:14:09
Tisztelt doktornő!
Azt szeretném kérdezni, hogy mi a különbség a szerelmi- és a szexuális vonzódás között? Ezeket legbelül hogyan lehet megkülönböztetni? Meg, hogy abnormális-e, hogy ha meglátok egy jó kinézetű lányt (nőt), akkor elkezdek fantáziálni a szexről, meg efféle hasonló dolgokról? Meg a pénisz méretétől függ tényleg az önbizalom? És az is igaz, hogy ha valaki minden nap maszturbál (fiúk közül), akkor akár hererákot is okozhat? Mert itt, ezen az oldalon olvastam, hogy ez nem igaz, de az egészségtan tanárom viszont azt mondta... Meg, hogy lehet-e a tudatunkkal szabályozni az erekciónkat?
Válaszait előre köszönöm!

Szakértőnk válasza a Kölönbség kérdésre

Kedves Levélíró!

Fiatalabb korban nehezebb lehet elkülöníteni (főleg fiúk esetében), hogy szerelemmel vagy szexuálisan vonz-e valaki. Ha valakibe szerelmes vagy, akkor talán nem az az első gondolatod vele kapcsolatban, hogy de jó lenne vele ágyba bújni, hanem hogy milyen szép, kedves, aranyos, okos, bájos, szeretnivaló. Persze ettől még nyilván vonz testileg is.

Nem abnormális, hogy a szex jut eszedbe a csinos nőkről, sőt, kamaszkorban ez normális. Idővel csillapodnak majd a vágyak

A pénisz mérete valóban befolyásolhatja egy férfi önbizalmát. Azért azt érdemes tudnod, hogy egy nagyonn pénisz önmagában nem garancia arra, hogy a nő élvezni fogja vele az együttlétet. Ehhez ennél több kell: férfias kisugárzás, erő, romantika, bizalom, és nem utolsó sorban az is nagyon fontos, hogy az illető pasi tudja, mit kezdjen a péniszével. Sok férfi elégedetlen a hímvessző méretével (kicsinek tartja), azonban a legtöbb esetben teljesen felesleges az aggodalom. (Az átlagos méret merev állapotban 14-16 cm, de itt is megjegyzem: a technika sokkal fontosabb!)

A maszturbálástól nem lehet sem hererákot, sem egyéb betegséget kapni! Sőt, fontos dolog, hiszen a fiatalok így jobban megismerik a testi működésüket, reakcióikat. A fiúknál azért is lényeges, mert megtanulhatják közben szabályozni a magömlés időpontját, ez pedig párkapcsolatban nagyon hasznos. Sajnálom, amikor egészségügyi szakemberek ilyen butaságokat tanítanak a fiataloknak

Később, több tapasztalat birtokában már valamelyest befolyásolható lesz az erekció.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések