Kedves szakértő nagyon sürgős

2011.03.25.
Az én kérdésem az lenne , hogy ha a barátnőmnek nagyon szűk a nemi szerve(puncija) annak mi lehet az ok ? ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem , ha szűk neki a nemi szerve akkor az még tágulhat e vagy örökké szűk fog maradni ? Ő most 18 éves Még lenne egy kérdése egy férfinek úgy átlagosan mennyi ondó (sperma ) termelődik v távozik közösüléskor ? Azt szeretném még kérdezni , hogy a sperma menyi ideig életképes netalán ha bekerülne a barátnőm hüvelyébe és szeretném ha tudna nekünk ajánlani olyan szeretkezési pózokat amiben bizonyosan nem eshet teherbe .válaszát előre is köszönöm

Szakértőnk válasza a Kedves szakértő nagyon sürgős kérdésre

Kedves Levélíró!

Hűha! Mennyi kérdés.. A barátnőd hüvelye nem szűk, a szűkösség érzetét, illetve a nehezített behatolást az okozza, hogy nem tudja magát teljesen elengedni szeretkezés közben (ennk több oka lehet, pl. szorongás, fájdalomtól való félelem, terhesség miatti aggodalom stb.). Ez változni fog, amint kicsit oldottabbá válik. A sperma mennyisége 3-5 ml egy ejakuláció során. A spermiumok életképessége attól is függ, hogy milyen környezetbe kerülnek. Nyilván szabad levegőn, használati tárgyakon stb. nem túl sok, de a női szervezetben akár két napig is életben maradhatnak.

Nincs olyan póz, amiben a terhesség kizárható lenne. Sőt, tovább megyek: a ciklus bármelyik napján (akár a menstruáció alatt is) van esély a teherbeesésre! Persze a legnagyobb a valószínűség a ciklusközepi napokon, de minden együttlét során védekezni kell, ha el akarjátok kerülni a terhességet. (És a megszakításos módszer sem megbízható egyáltalán, ezt csak a teljesség kedvéért írtam le.)

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor