mitől lehet?

2010.11.11.
Kedves Doktornő!
Én érdeklődtem azzal kapcsolatban hogy ruhán keresztül lehetséges-e a terhesség? Kérem ezt fejtse ki nekem hogy pontosan miért is nem lehetséges,előre is köszönöm. És a másik kérdésem az lenne hogy a barátnőmmel már szeptember óta nem voltunk közvetlenül együtt csak így ruhán keresztül viszont most aggódik amiatt hogy nehogy terhes legyen mert késik a menstruációja. Én nyugtatgatom hogy biztosan nem lehet baj mert mindenhol azt olvastam hogy így nem lehet teherbe esni. Amit még tudni kell hogy van valamiféle fertőzése pontosan nem tudom micsoda ma volt nőgyógyásznál és még nem kérdeztem meg...és a kérdésem az lenne hogy előfordulhat hogy ez is okozza a menstruáció késését?
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a mitől lehet? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azért nem lehet ruhán keresztül teherbe esni, mert a petesejtnek meg a hímivarsejtnek a fogamzáshoz találkoznia kell. Viszont a ruhán a spermiumok nem tudnak átjutni, minimum a hüvelybemenet környékére kell jutniuk, hogy célba érhessenek.

Úgyhogy terhességtől nem kell tartanotok. A hüvelyi fertőzések nem okozzák a vérzés késését, egyéb ok állhat a háttérben. Ugyanakkor, ha esetleg történt olyan eset, amikor bármilyen módon sperma juthatott a hüvelybe, akkor nem ártana csinálnotok egy terhességi tesztet.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor