Herecsavarodás?

2010.06.22.
Tisztelt Orvosszakértő!
Eléggé aggasztó problémával fordulok Önhöz! Immár második alkalommal tapasztalom hogy a jobb herém meg tud fordulni a hossztengelye körül 180 fokban! Mindkét alkalommal fizikai munka után tapasztaltam az elváltozást. Ami a megnyugtató a dologban, hogy fájdalom egyáltalán nem kísérte, sőt vizsgálgatás közben egyszer csak visszakerült a normál helyzetébe. Se duzzanat, se vörösödés, nem jut eszembe a reflex neve de amikor a combom belső felét tompa tárggyal ingerlem akkor a herémet egy izom feljebb húzza, az is működik, semmi olyan panasz ami miatt még jobban aggódnom kéne, csak ez a "helyváltoztatás". Először amikor tapasztaltam iszonyatosan megrémültem, most másodszorra már higgadtan vizsgáltam a dolgot.
Kérdéseim:
-Normális-e az ilyen?
-Mással is előfordulhat károsodás nélkül, csak más nem beszél róla?
-Esetleges kezelés, műtét okvetlenül szükséges-e?

Válaszát előre is köszönöm!
Egy aggódó 16 éves.

Szakértőnk válasza a Herecsavarodás? kérdésre

Kedves Levélíró!

Probléma akkor lép fel, ha a herét ellátó köteg teljesen megcsaravordik (360 fokban).Iyenkor a vérellátás zavara miatt a szerv elhalhat. Erős fájdalom és duzzanat kíséri ezt az elváltozás és valóban sürgős orvosi ellátás szükséges.

Esetedben nem ilyesmiről van szó, nem hinném, hogy emiatt orvoshoz kell fordulnod. A here viszonylag lazán rögztített szerv, tehát ennyi belefér. A fent elmített tünetekre kell csak odafigyelned (mint minden más férfinak).

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor