Herén ért ütés

2010.04.05.
Tisztelt!Hölgyem,Uram!Az a helyzet hogy 2 éve eléggé nagy ütés érte ,a jobb herémet.Na most arra lennék kíváncsi hogy egy herén ért ütés milyen betegségeket,elváltozásokat idézhet elő?Néha még most is fájdogál,ha egy kicsit erősebb nyomás éri,meg mintha egy kicsit nagyobb lenne mint annó ütés előtt.Meg mintha gyakrabban vizelnék is,gyakoribb a vizelési ingerem ,főleg hideg időben.Van hogy naponta 6-szor 8-szor vizelek,ha keveset iszom akkor is.Kicsit félek,mert tudom orvoshoz kéne mennem talán,de azért annyira még nem fáj,lesz ami lesz,mert szégyenlős vagyok sajna.Utolsó kérdésem pedig az lenne hogy ettől az ütéstől,kialakulhat e halálos betegség?Előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Herén ért ütés kérdésre

Kedves Levélíró!

Megnyugtatlak, ettől semmiféle halálos vagy egyáltalán komoly betegséget nem fogsz kapni. A vizelés sűrűségének nincsen köze a heréhez. A vizelet koncentrálása, ezáltal a kiválasztott vizelet mennyiségének meghatározása a vesék feladata. A napi 6-8 vizelés normális. Ha esetleg valamilyen panasz is társul a vizeléshez (fájdalom a hólyagban vagy a húgycsőben, véres vizelet, esetleg vesetáji panaszok), akkor orvoshoz kell fordulnod.

A herefájdalom sincs összefüggésben a régebbi sérüléssel. Ha fájdogál vagy ha nagyobbnak érzed/bármi oda nem illőt érzel, akkor jobb lenne urológus véleményét kikérni. Ha szükségesnek tartja, végez egy ultrahang vizsgálatot, de mindenképpen megnyugtat. Egyáltalán semmi okod nincs a szégyenlősségre, az urológusnak ez a szakmája, naponta sok-sok férfit megvizsgál. Az egészséged érdekében légy kicsit bátor!

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor