Tesztoszteron, és szex

2022.12.06.
Tisztelt doktornő!
Két kérdésem lenne önhöz.
Az egyik hogy lehetséges-e a pénisz méretének növelése természetes úton? A húszas éveim második felében járó férfi vagyok, és azt tapasztaltam az évek során hogy a péniszem mérete izgalmi állapotban párszor (2-3 alkalommal) jóval nagyobb volt a megszokott méretnél. Alapjáraton 14-15 cm között változik merev állapotban, de volt párszor 16-17 cm (és vastagabb) is amin nagyon meglepődtem, mivel állítólag a méretét nem lehet növelni. Azt hallottam hogy a tesztoszteron játszhat ebben szerepet. Ha magas akkor nagyobb lesz a pénisz, ha pedig alacsony akkor össze is mehet. (Nem maszturbáltam előtte két hétig) Egy másik dolog ami még növelheti a péniszt pluszban az az L-Citrullin. Tágítja az ereket ez által több vér jut a péniszbe. Első alkalommal viszont nélküle értem el, szóval szerintem a magasabb tesztoszteron miatt lehetett. Ön szerint mi lehetett ennek az oka?
A másik kérdésem az önkielégítéssel, szexel kapcsolatos. Én ugy döntöttem egy ideje hogy teljesen leszokok az önkielégítésről, és a pornóról. Ez sokak szerint egészséges, és magabiztosságot, mozivációt hoz cserébe, a dopamin receptorok helyrebillenése miatt. Egyszer már sikerült több mint fél évig szex és önkielégítés nélkül kibírnom, és egyszer se volt magömlésem. Azt hallottam hogy ha nincs ilyen akkor felszívódok a testbe, és ez egészséges mivel a spermában rengeteg féle vitamin van. Sokak szerint ez az öregedést, őszülést is nagyban lelassítja, bár tudom erre nincs bizonyíték. Persze kapcsolatban nem hanyagolnám emiatt a szexet. Mi a véleménye? Előre is köszönöm a választ.

Szakértőnk válasza a Tesztoszteron, és szex kérdésre

Kedves Kérdező! Nem, nincs természetes módszer, Javasolt rendszeres mozgás, változatos étrend, fehérjebevitel. A másik, összességében nincs szükség maszturbációra, túlzásba vive sem ártalmas.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor