beteg vagyok és lehet nem vették észre??!!

2015.08.10.
Tisztelt szakértő!
21 éves vagyok és az lenne a problémám ami eléggé ciki hogy kb. egy éve a péniszem mind lankadt mind merev állapotban balra görbül (nem nagy mértékben de azért észrevehetően) és mikor feláll akkor a bal oldalon dudort érzek,vagy mintha egy kis részen be lenne horpadva valamint mintha a mérete is csökkent volna emiatt az utóbbi időben nagyon elkezdtem parázni mivel eddig nem volt görbe,és van olyan is hogy a bal oldalon kisebb fájdalmat is érzek önkielégítés közben. Kb. egy éve vagy már lehet több,voltam vele nem is egy hanem több szakorvosnál (2 andrológus és 2 urológusnál) is akik egy kivételével mindegyik azt mondta hogy teljesen egészséges vagyok és hogy se heg se göb nem tapintható valamint a leleten egy olyan s található hogy plaque nem tapintható. Egy urológus szakorvos viszont a vizsgálat után azt mondta h a péniszem bal oldala kissé tömöttebb tapintású ezért elküldött egy andrplógushoz aki szintén azt mondta a vizsgálat után hogy teljesen egészséges vagyok. Valamint meg is UH-ott amin szintén nem volt látható semmiféle elváltozás. Most márciusban voltam kontrollon ahol már meg sem vizsgáltak csupán a péniszemről készített digitális képeket nézte meg a szakorvos aki azt mondta h semmiféle teendő nincs és h csak panasz esetén szükséges további kontroll. Az egyik fórumon egy másik kollégájának is írtam a problémámról aki a következőt válaszolta: "Sajnos vizsgálatok nélkül felelőtlenség lenne bármit is biztosra mondanom! Induratio penis plastica bármikor kialakulhat, ez egy autoímmun betegség, aminek a pontokmoka ismeretlen. Akár ez is lehet panaszainak hátterében. Nagydózisú E vitamin és non steroid gyulladáscsökkentő csökkentheti a hegesedés mértékét. ( 1x400mg Vitanin E és 2x1 vagy 1x1 Voltaren Dolo 4 hétig) Amennyiben a görbület növekszik, vagy a fájdalom fokozódik akkor feltehetően ez áll a háttérben! Végső esetben operálni is lehet a hegesdést és görbületet."
Az lenne a kérdésem hogy lehetséges hogy nekem is ilyen kötőszövetes plakk okozza a problémámat vagy az a vizsgálaton kiderült volna?! Mert állítólag az ilyen plakk szemmel is látható valamint egyértelműen tapintható az uh-n pedig azonnal látszik! Akkor miért nem vették észre ha nekem is az lenen??!! Vagy esetleg ez a plakk még a korai stádiumban nem mutatható ki és ezért nem vették észre a szakorvosok vagy ha ilyen problémám lenne akkor az egyértelműen kiderült volna a vizsgálaton? Mennyi idő mire az úgynevezett induratio penis plastica eléri a végső állapotot? Nagyon kétségbe vagyok esve és félek hogy még inkább elfog görbülni a hímvesszőm! Ön szerint érdemes lenne az egyik szakorvosnak az ehhez hasonló internetes fórumon feltett kérdésemre adott válaszában leírt gyógyszereket szednem vagy megbízhatok az engem vizsgált szakorvos véleményében hogy semmiféle teendő nincsen és hogy egészséges vagyok! Nem tudom mit csináljak! Az andrológushoz viszont már szinte feleslegesnek tartom hogy visszamenjek mivel nem javasolt kontrollt csupán panasz esetén,viszont nagyon nem tudom mit tehetnék még! Ön szerint keressek fel újabb szakrendelést?! Vagy ha peyronie betegségem lenne akkor már az akkor észrevehető lett volna vagy korao stádiumban még nem kimutatható?
Itt a kb.egy évvel ezelőtti andrológiai vizsgálat eredménye:
Alkat: masculin
Has puha,betapintható,kóros reziszt., izomvédekezés nem tap.
Vesetájak szabadok, vesék nem érzékenyek
Pénisz: ép,kóros nem látható,nem tapintható.
Herék: norm. volumenű és turgorú herék, felszínük sima, nem érzékenyek, npl. gyanú nincs.
Mellékherék: szabályos helyzetűek, nagyságúak és alakúak, norm. tapintatúak, nem érzékenyek.
Ductusok: szabályos lefutásúak és tapintatúak
Puniculusok: épek,kóros nem tapintható, varicokele egyik oldalon sem tapintható,Valsarvára sem
Scrutum: ép, kóros nem tap.
hereUH: mindkét here norm., homogén echoszerkezetű, fokális eltérés nem látható.
Mellékherék szabályosak, varicokele nem látható. Mko here volumene 20cm^3
HímvesszőUH: nomr corpus cavernosumok,hegesedésre utaló eltérés nincs.
CD UH: mok herében ép keringés, hímvessző keringése a dorsalis erekben és az a prof penisben megtartott.
Önnek mi a véleménye??
Köszönöm a válaszát!

Szakértőnk válasza a beteg vagyok és lehet nem vették észre??!! kérdésre

Kedves Kérdező!

Véleményem szerint csak a valós vizsgálatnak, szakorvosnak és leleteknek higgyen! Az internetes fórumokon csak tanácsokat lehet adni,de véleményt formálni egy levél alapján úgy hogy a beteget nem vizsgálják meg, diagnózist kimondani sosem lehet.Másrészt én nem vagyok urológus, és ilyen speciális kérdésekben én inkább a tapasztaltabb urológusok véleményére hagyatkoznék. Úgy érzem, ez a téma már többször felmerült, és valamiért nem tudja elfogadni a szakorvosok véleményét. Olyan orvost kellene találnia, akiben 100%-ig megbízik, aki meg tudja nyugtatni. Ha többen is egybehangzóna azt mondják, hogy nincs különösebb probléma, teendő, akkor próbálja ezt elhinni, de ha nem megy, akkor lehet hogy pszichológus, szexuálpszichológus segíthet a félelmeinek az oldásában.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor