Főoldal / Szakertő válaszol / Csak fiúknak / Nagyon sovány vagyok, hog...
  

Nagyon sovány vagyok, hogyan tudnék hízni?

ora 2015-08-08 16:37:25
Remélem nem probléma, hogy már nemigazán vagyok kamasz, de nem tudom, hogy kihez fordulhatnék a kérdésemmel. 21 éves fiú vagyok, 180 cm magas és 55-60 kilogramm, a bordáim is kilátszanak. Szeretnék ezen változtatni, de nem tudom, hogy mit is tehetnék, sok mindent próbáltam már, de eddig semmi sem vált be igazán. A választ előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Nagyon sovány vagyok, hogyan tudnék hízni? kérdésre

Kedves 21 éves fiú!

Azt javaslom, először menj el egy orvosi vizsgálatra pl a háziorvosodhoz, és mondd el a problémát. Vannak olyan betegségek, amiket néhány alapvető vizsgálattal könnyen ki lehet szűrni, és a vékony testalkat, hátterében állnak pl. pajzsmirigybetegségek, vékonybélben a tápanyag felszívódási zavarai, lisztérzékenység, gyulladásos bélbetegségek, vagy akár pszichés problémák, túlságosan nagy fizikai-lelki megterhelés stb.

Ha ezek kizárhatók, akkor érdemes diétás naplót vezetned néhány hétig, amibe felírod melyik nap miket fogyasztottál, ezt követően egy dieteteikussal konzultálni az étrendről, illetve a szükséges változtatásokrólDr. Földi Ildikó - szakértő Dr. Földi Ildikó - szakértő
Hirdetések