Mi lesz, ha meleg leszek?

2015.07.14.
Tisztelt Doktornő!
16 éves fiú vagyok, és már 2-3 éve elkezdtem érdeklődni a saját nemem iránt is. Mostanáig nem volt meggyőző bizonyítékom, hogy nem csak kíváncsi hetero vagyok.. Amikor olyan helyzetbe jutottam volna, hogy végre kideríthettem volna, hogy mi is vagyok, olyankor rendszerint mintha az igazság elől menekültem volna, megijedtem és inkább visszatértem a lányokhoz. De valamiért pár napja egy fórumon elkezdtem beszélgetni egy meleg fiúval, és bár nem ez volt a célom, de beszélgettünk arról, hogy a szexben én mit csinálnék szívesen, mi az ami érdekel.. Valahogy onnantól kezdve mindig, ha rágondolok valami iszonyatosan kellemes meleg érzés fog el a hasamban.. Ugyanez az érzés fog el, ha arra gondolok, hogy egy fiúval csókolózom, vagy bármi hasonló.. Lányokkal való fantáziálás során soha nem éreztem korábban ilyet! Sok lánnyal beszélgettem már.. Legtöbbjükkel csak barátkoztam, de volt akivel lehetett volna akár több is, de soha nem éreztem ehhez foghatót!
Félek, hogy mi lesz, ha valahogy kiderül? Mi lesz, ha a végén már csak a fiúk fognak érdekelni? Ez egyenlő azzal, hogy nem lehet normális életem..
Illetve, egyáltalán hogyan találhatnék így párt? Az fiúk akikkel beszélgettem, és akiket találtam nálam legalább 4-5 évvel idősebb tapasztalt férfiak, akik leginkább csak a szexet szeretnék velem.. Egy korombeli, akár városbeli fiút szeretnék, de erre szinte nincs is lehetőségem!
Mi értelme akkor ennek?
Köszönöm a választ!

Szakértőnk válasza a Mi lesz, ha meleg leszek? kérdésre

Kedves Levélíró!

A szexuális beállítódástól függetlenül lehet mindenkinek "normális" élete: munka. karrier, párkapcsolat, társasági élet, akár család is(az örökbefogadás törvényileg lehetséges).Probléma esetleg a környezettel való elfogadtatás lehet, ami viszont általában hosszabb-rövidebb idő alatt megtörténik, hiszen általában lassan rájönnek a rokonok, barátok, hogy a felvállalt homoszexualitástól az az ember, akiről ez számukra kiderült, nem változott meg ahhoz képest, akit ismertek.

A párkeresés is csupán addig nehezített, amíg ki nem derül a másik félről a szexuális irányultsága, hisz a párkapcsolat ugyanúgy működik az azonos neműeknél is.

A homoszexualitás önmagában nem "kezelendő", de ha szorongást kelt benned, akkor javaslom, hogy keress fel egy pszichológust, aki segíthet tisztázni az érzéseidet (iskola, nevelési tanácsadó, pedagógiai szakszolgálat, körház).

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor