Főoldal / Szakertő válaszol / Csak fiúknak / Szexuális beállítottság
  

Szexuális beállítottság

ora 2015-06-05 01:56:42
Üdv!
A probléma a szexuális hovatartozásommal kapcsolatos. Próbáltam az interneten és az oldalon is keresni ezzel kapcsolatba, de jobbnak tartom ha leírom a dolgot mert nem nagyon találok választ.
Elég régóta melegnek érzem magam, inkább a saját nemem érdekel mint a lányok. Nem is igazán tudom hova tenni ezt az egészet. Bár én elfogadom magam ilyennek, inkább a környezetemtől tartok hogy ők nem, ide értve család is és ismerősök, igen csak undorral beszélnek a melegekről, így nem szívesen mondanám ezt el senkinek, mert senki olyanom nincs akivel tudnék bizalmasan beszélni erről, és szerintem nem fogadnák ezt a dolgot el.
Ha fogalmazhatok így hogy a "szívemmel" kellene dönteni és saját boldogságom érdekel, akkor inkább fiút szeretnék egy kapcsolatra, mivel inkább saját nememhez érzem azt hogy vonzódom, illetve szerintem egy hasonló helyzetű és érzésűvel mint én is biztos jól kijönnék, meg boldog is lehetnék vele. Így előre gondolva azt mondanám benne lennék a szexuális együttlétbe is, bár valahol mélyen azt gondolom hogy ha pont ott lenne az alkalom, nem biztos hogy benne lennék. És szerintem valahol mélyen azt is érezném hogy nem helyes egy velem egyneművel való kapcsolat.
De ésszel gondolkodva még is csak egy lánnyal kellene összejönni, csak a gondom meg az hogy egyáltalán nem érdekelnek, és semmi vonzalmat nem érzek irántuk. Ami még gáz az az, hogy már volt nem egy olyan esetem is hogy felajánlkozott egy lány hogy szexeljek vele, de valami béna kifogással kimagyaráztam magam. Elég ciki. Olvastam itt az oldalon a hasonló írásokat, hogy nem vagyok egyedül más is van így, de ők tizenévesek és hogy még nem alakult ki bennük ez, de szerintem már 23 évesen szerintem ez már nem változik.
Ezek alapján meleg lennék? Mi tegyek hogy ezt tisztába tegyem bennem?
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Szexuális beállítottság kérdésre

Kedves Kérdező!

Valóban az a jellemző, hogy a szexuális beállítódással kapcsolatos kételyek serdülőkorban jlentkeznek, de mivel ez a korszak egyre tovább húzódik illetve, hogy még nem volt szexuális tapasztalatod, előfordulhat, hogy ennek elhúzódásáról van szó. Azonban az is elképzelhető, hogy azért tolódik nálad későbbre a szexuális élet kezdete, mert nem mered felvállalni magad, ami akadályoz abban is, hogy kapcsolatot alakíts ki valakivel.

Azt javaslom, hogy kövesd a saját elképzeléseidet, vágyaidat és ha kialakult egy kapcsolatod -legyen az bármilyen nemű, akkor azt kell majd "vállalnod" a környezeted előtt. Ha ez problémát okoz majd, akkor is lesz melletted egy támasz, a társad, ami megkönnyítheti a helyzetet.Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések