Főoldal / Szakertő válaszol / Csak fiúknak / Szexuális vonzalom
  

Szexuális vonzalom

ora 2015-04-20 15:26:46

Tisztelt Doktornő!
14 éves fiú vagyok.Az a problémám,hogy felizgulok a férfiakra a nőkre pedig elég nehezen.Ez azt jelenti meleg vagyok/leszek?!?
Jövőre kollégiumba fogok menni és meztelenül kell egymás előtt fürödni félek ott is feláll a péniszem és az nagyon ciki lesz.Mit csináljak ez ellen?Hogyan tudnék leszokni erről a férfiakra felizgulásos dologtól?Nem akarok meleg lenni és undorodom is melegektől és magamtól is undorodnék ha egy férfival kellene lennem,de egyszerűen izgat.Mikor maszturbálok akkor is egy fiú osztálytársamat képzelem el pl,hogy maszturbálunk közösen többiekkel az öltözőbe stb.A nőkre pedig hiába gondolok nem izgatnak fel nem izgat a mell és a fenék kinézet.Mit tegyek ez ellen nem múlik el vagy csak a kamaszkorral jár?Nagyon megvagyok ijedve!

Szakértőnk válasza a Szexuális vonzalom kérdésre

Kedves Kérdező!

Nem kell szükségszerűen megijedni a homoerotikus gondolatoktól, mert a serdülőkor velejárói is lehetnek.Illetve más az, ami a fantáziánkban "belefér", de  a valós életben visszafogottabbak vagyunk. Azonban a szexzális beállítódásunkat nem választjuk. Később, amikor majd a párválasztásra kerül a sor, akkor a vonzalmad, melynek egy része lesz a szexuális vonzalom, megmutatja, hogy melyik nemhez vonzódsz.

Ha ezek a gondolatok mégis szorongást keltenek benned, mely állandósulni látszik, akkor javaslom, keress fel egy pszichológust (iskolában, nevelési tanácsadóban, pedagógiai szakszolgálatnál), hogy letisztázódjanak az érzéseid.

A kollágiumban feltehetően találhatsz lehetőséget arra, hogy egyedól zuhanyozz, de nem hiszem, hogy egy izgalomban lévő pénisz ne lenne magyarázható azzal, hogy a szervezetdben tombolnak a hormonok és párkapcsolat hiányában ez a feszültség nem vezetődik le.Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus Máténé Áfra Viktória - klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus
Hirdetések