Főoldal / Szakertő válaszol / Csak fiúknak / Fizikai erőnlét növelése ...
  

Fizikai erőnlét növelése :)

ora 2014-12-03 22:10:19
Szia/Sziasztok!
Lenne egy nagy kérdésem... 14 éves lány vagyok, 2 éve versenyszerűen kenuzom (ez magába foglal heti 6 edzést, ami most télen kondizásból, és futásból áll). A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetnék erősebb? A célom nem az, hogy minél nagyobb legyek, és fitnesszbombává gyúrjam magamat, hanem az, hogy az erőmet növeljem (pl ne 30 kilóval nyomjak fekve, hanem 40 kilóval)
Igazából a táplálkozás terén lenne jó sok kérdésem, hogy hogyan érdemes enni, meg ilyesmik... Különböző gyakorlatokat is végeznék/kipróbálnék, ha tudsz/tudtok ilyeneket javasolni :)
Köszönöm szépen, ha válaszoltok a levelemre , sokat jelentene nekem. :)
Szép Napot, viszlát

Szakértőnk válasza a Fizikai erőnlét növelése :) kérdésre

Kedves Kérdező!

A nem hiszem, hogy az egészséges táplálkozáson kívül különösebb diétára lenne szüksége. Fontos a jó minőségű, lehetőleg tartósítószer és színezék mentes, teljes kiőrlésű gabonafélék, fehérjék, mint pl tojás, húsok, tejtermékek fogyasztása, hiszen ezek az izmok, csontok felépítéséhez szükségesek Friss zöldségek-gyümölcsök fogyasztása is naponta 3-5 alkalommal javasolt, a megfelelő vitamin és rostellátotságért. Érdemes a cukrozott édességeket, szénsavas üdítőitalokat, túlságosan zsíros ételeket kerülni. Dr. Földi Ildikó - szakértő Dr. Földi Ildikó - szakértő
Hirdetések