///Több kérdés egyben.///

2014.11.18.
Üdvözlöm. Sajnos" több kérdésem is lenne.
Megpróbálok jól fogalmazni. :)
1, Mivel 19 éves vagyok, ezért a hasam szőrös "lenne!" de mivel borotválom, a köldököm alatt sokszor benő a szőr, így mindig piros pöttyös ott. Szemöldök csipesszel ki szoktam szedegetni, de akkor meg sebes lesz kicsit. Amire az begyógyul, jön egy újabb borotválás, és ismétlődik a folyamat. Ez ellen mit lehetne tenni?
2, Sajnos ugyan ez a helyzet egy kicsivel lejjebb... DE ott akkor is be szokott nőni a szőr, ha nem is borotváltam, tehát csak úgy spontán.
3, Ez kissé furcsa, de szeretek mezítláb járkálni. Itthon mindig, de az utcán, egyéb helyeken ahol nem sok ember lát ott is egyre gyakrabban járkálok úgy. Ez így a tél közeledtével buta ötletnek tűnik, de amíg lehet, addig kihasználom.
Csak annyi a baj, hogy nagyon "félek", hogy ha valaki észreveszi, hogy mezítláb vagy csak zokniban járkálok az utcán/lépcsőházban akkor szólni fog érte vagy lehurrog stb.
A másik "probléma" hogy szeretem nézni a lányok lábait/talpait. Elég fura, de nekem tetszenek.
4, "Előre is elnézést a megfogalmazásért, szebben nem tudom megfogalmazni."
Sajnos azt vettem észre, hogy székletürítésnél, miközben kitörlöm, véres szokott lenni a papír.
Nem, nem a székletem véres, hanem a végbél nyílásom a törlés hatására kezd el vérezni.
Nem értem, hogy miért? Nem szoktam pedig "durván" meg semmi extra. Nem tudom talán túl vékony lehet ott a bőrréteg? Ha jobban vérzik az átlagosnál, nem 1-2 csepp hanem "szép nagy csík" van a papíron, akkor általában fájni is szokott.
Tehát nem tudom mi is lehet. Semmilyen elváltozást nem látok rajta, vagy sebet vagy hasonlók.
5, Sajnos lenne még egy aggasztó dolog. Ez mostanában "jött elő"
Itthon hozzászoktam, hogy ülve pisilek. Ám ha máshol vagyok, akkor néha rákényszerülök az állva pisilésre. Ám ezzel van egy kis baj. Rendben, elvégeztem a dolgom, cipzár fel, megyek 1-2 lépést, és hoppá, érzem, hogy jobb esetben" még néhány csepp vagy rosszabb esetben még egy "evőkanálnyi" vizelet csorgott be. Ám ha ülve pisilek, ez sosem fordul elő.
Ám vannak még olyan szituációk, hogy ha le kell guggolnom akkor, vagy ha a nadrág öve kicsit megnyomja a hasam, szintén becsorog néhány csepp, és visszatartani sem tudom :(
Remélem érthetően fogalmaztam. :)
Várom mihamarabbi válaszát.
Üdvözlettel: Egy 19 éves fiú.

Szakértőnk válasza a ///Több kérdés egyben./// kérdésre

Kedves Levélíró!

1. Célszerű volna borotválásról áttérni a gyantázásra, így a szőrbenövés esélye kisebb.

2. Ugyanezt tudom javasolni, illetve a lehetőség szerinti miné ritkább borotválást, a bőr megfelelő ápolását (hidratálását).

3. Ez valóban furcsa, de nem kóros. Ezzel senkinek nem teszel rosszat, ugyanakkor így a hidegebb idő beálltával sajnos könnyen megfázhatsz/felfázhatsz. Erre figyelj. A lányok lábát szerintem sok férfitársad szereti nézni, ez sem kóros.

4. A panaszt vaószínűleg aranyér okozza. Érdemes volna megpróbálni krémek/kúpok használatát, ezek patikában vény nélkül is kaphatóak. Emelett a rendszeres, lágy széklet biztosítása rendkívül fontos. Ha a panasz nem szűnik, akkor el kell menni sebészetre (ill. proktológiára).

5. A vizeletcsepegés ilyen fiatal korban egyáltalán nem megszokott dolog. Javaslom hogy fordulj urológushoz, néhány további vizsgálatra (pl. hasi/kismedencei ultrahang) szükség lesz. A panaszod minden valószínűség szerint eredményesen kezelhető.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor