Megfelelő? Normális? Ez miért van?

2014.10.30.
Kedves Doktornő!
15 éves vagyok, és lenne önhöz néhány kérdésem.
1. Megfelelő méretű? A péniszem 18 centiméter hosszú, és nem tudom, ez a méret megfelelő-e. Attól félek, ha egyszer szexre kerül sor, a lány kis méretem miatt nem fog majd akarni. Mi az ön véleménye? Elfogadható a nemi szervem mérete?
2. Normális? Kb. Fél éve napi rendszerességgel maszturbálok(van hogy többször), és érdekelne, hogy ön szerint ez nem-e sok, vagy káros. Milyen hatásai lehetnek hosszú távon? Normális, ha ennyiszer csinálom? Vagy valamiben segít?
3. Ez miért van? Péniszem egy kicsit el van hajolva, szinte ferde, a közepétől kezdve kicsit balra fordul. Nem tudja esetleg, hogy ezt mi okozhatja? Hogyan lehet újra egyenes?
4. Utolsó kérdésem: Sokszor fordul elő velem, hogy orán ülve véletlenszerűen feláll a péniszem. Mindig félek, hogy ilyenkor kellemetlen helyzetekbe kerülhetek. Hogyan tehetnék ez ellen? Ez mitől van?
Remélem nem tettem fel túl sok kérdést, de ezek azok a dolgok, amelyek aggasztanak és mástól nagyon nem tudom megkérdezni. Várom mihamarabbi válaszát: Benedek :)

Szakértőnk válasza a Megfelelő? Normális? Ez miért van? kérdésre

Kedves Levélíró!

1. A péniszed mérete teljesen megfelelő, és hidd el nekem, hogy extrém ritka az, hogy ("normális" párkapcsolatban) egy lány a fiú férfiasságának méretéből kifolyólag szakít a partnerével.

2. A maszturbálás teljesen rendben levő dolog, a korodbeli srácok esetén általános. Persze nem célszerű, hogy ebből álljon a napod, ugyanakkor szerintem emiatt sem kell aggódnod.

3. Nem ritka dolog, hogy egy férfi pénisze nem teljesen egyenes. Ha a görbület fokozódna vagy a péniszen bármilyen csomó, keményebb terület válna tapinthatóvá, akkor érdemes felkeresni egy urológust. Jelenleg teendő nincs.

4. Ez a jelenség szintén a korodból, illetve a hormonrendszer átmeneti labilitásából adódik. A kellemetlenségek idővel csökkenni fognak, ill. megszűnnek.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor