Főoldal / Szakertő válaszol / Csak fiúknak / Görbület,enyhe fájdalom ö...
  

Görbület,enyhe fájdalom önkielégítéskor!?

ora 2014-07-24 16:50:17
Tisztelt válaszadó!!
Azt szeretném megkérdezni öntől,hogy a peyronie betegséggel járó megvastagodott,porc kemény "dudor" szerű képződmény az lankadt állapotban is kitapintható vagy csak merevedésnél érzékelhető?? Mivel nekem csak merevedéskor érzékelhető egy kisebb "dudor" bal oldalt közvetlenül a makkom alatt ami nem olyan mint egy pattanás hanem mint egy laposabb kitüremkedés,ami merevedéskor kemény ugyan de nem porc kemény!! Viszont ez a duzzanat,lankadt állapotban nem észlelhető!! És az elmúlt időszakban azt is észre vettem,hogy makkom pereme mintha nagyon lenne mint amilyen eddig volt! Olvastam hogy ezzel a betegséggel jár a pénisz keresztmetszetének csökkenése! Lehet hogy ettől látom nagyobbnak a makkom peremét? A képek alapján <10'-i görbület látható a hímvesszőmön,ez a kisfokú görbület lankadt állapotban is észlelhető! Viszont mikor elkezd merevedni a hímvesszőm ez a görbület jóval nagyobb,de aztán mikor teljesen megmerevedik akkor teljesen kismértékűvé válik!! Elmentem vele a legközelebbi klinika andrológiai kivizsgálására ahová szakorvos kérésére vittem magammal digitális fotókat a merev hímvesszőmről! A szakorvos lankadt állapotban tapintásra semmiféle rendellenességre,hegesedésre utaló jelet nem talált,ezután UH-al is alaposan átvizsgálta a hímvesszőmet és az UH-os vizsgálat sem mutatott ki semmi szervi elváltozást! Egy hasonló oldalon megírtam a panaszomat egyik kollégájának aki azt írta hogy valószínűleg kezdődő induratiom van és hogy UH-al a kezdődő induratio gyakran nem mutatható ki! Ez igaz? Vagy ha kezdődő peyronie betegségem lenne azt a szakorvosi vizsgálat mindenképpen kimutatta volna?! Azért is vagyok megijedve ennyire mivel az andrológiai vizsgálat előtt szintén a klinikán voltam urológiai vizsgálaton ahol elég gyorsan végeztem mivel csak tapintással vizsgált meg a szakorvos és egyből azt mondta hogy valószínűleg kezdődő induratio! Ekkor nagyon kétségbe estem!! És ezután javasolta az andrológia szakrendelést,ahol viszont az andrológus ahogy már ez előbbiekben is említettem semmiféle eltérést nem talált!!Mi okozhatja azt, hogy önkielégítés közben a dudor felőli oldalon enyhe fájdalmat érzek? Valamint nem tudom, hogy az normális-e, hogy önkielégítés alkalmával felnőtt film nézése közben, mindaddig amíg nem kezdem el ingerelni a péniszem, addig nem kezd el merevedni, vagy ha igen, akkor is csak nagyon kismértékben, máskor pedig van, amikor olyan izgalmi állapotba jövök, hogy szinte magától megmerevedik.
Ha pedig megmerevedik és egy időre abbahagyom az önkielégítést, vagy magömlés közeli állapotban abbahagyom az ingerlést, hogy késleltessem azt, akkor szinte azonnal el is kezd lankadni. És aztán meg már szinte nem is akar felállni, akármit csinálok vele!
Régebben ez nem volt így, elég volt elkezdeni nézni a filmet és már állt is, most meg csupán a filmtől szinte semmi.
Nemrégen találkoztam egy lánnyal és nála elég volt az, hogy csókolóztunk, meg simogattuk egymást és máris elkezdett merevedni, sőt félmerev állapotban voltam anélkül, hogy hozzáért volna. Nem tudom, mi van velem, vagy ez normális? Nem hinném, hogy bármiféle szervi problémám van, mivel az andrológián az ultrahanggal megvizsgálták a keringést is és az andrológus azt mondta, hogy a keringés ép a hímvesszőben és hogy minden rendben! Ön szerin, mitől lehetséges az, hogy önkielégítés közben a dudor felőli oldalon enyhe fájdalmat érzek? Ennek lehetséges, hogy köze van ahhoz, hogy vagy hat hónapja önkielégítés közben megütöttem a péniszem? Lehet, hogy hosszabb időre szüneteltetnem kellene az önkielégítést és elmúlik? Megnyugodhatok,vagy tovább fog görbülni a péniszem??
Válaszát előre is köszönöm!!

Szakértőnk válasza a Görbület,enyhe fájdalom önkielégítéskor!? kérdésre

Kedves Levélíró!

A kérdés egyik részére tudok konkrétan válaszolni. Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy vajon kialakulóban van-e az induratio penis plastica nevű betegség, nem tudok választ adni. A kezdeti stádiumban csak enyhe görbület lép fel, és az is csak izgalmi állapotban látható. Nyugalmi helyzetben nem feltétlenül észlelhető semmilyen eltérés. Javaslom a követést, vagyis ha változás lép fel, akkor újabb urologiai kontroll vizsgálato(ka)t. Így van mód arra, hogy időnben elkezdhető legyen az esetleg szükségessé váló kezelés.

A másik (merevedéssel kapcsolatos) kérdésedre válaszolva azt gondolom, hogy valószínűleg a felnőtt filmek hatására megemelkedett az izgalom-küszöböd, mivel "elárasztottad" az agyadat ezekkel az ingerekkel. Ez lényegében normális jelenség. A jó hír az, hogy "éles" helyzetben, hús-vér lány hatására az erekció gond nélkül bekövetkezett. Annyit javasolnék csak, hogy hanyagold a felnőtt filmeket, vagy legalábbis csökkentsd a gyakoriságot. Az önkielégítés magában nem okoz semmilyen gondot.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések