Hogyan lehet rajta javÍtani, vagy visszafordÍtani?

2012.11.01.
Tisztelt Doktornő!
17 éves fiú vagyok. Az "5 tény a maszturbációról, amit eddig nem tudtál" cÍmű cikkükben felfigyeltem a négyes pontra:
"4. Az önkielégítés bizonyos formái miatt esetenként szexuális zavarok is kialakulhatnak
A szakértők figyelmeztetnek, hogy a szexuális partnerrel történő együttléttől jelentősen eltérő önstimuláló módszerek zavarokat okozhatnak. A rendszeresen túl nagy erővel, nyomással végzett mozdulatok által kiváltott érzés, esetleg az orgazmus is elmaradhat szexuális együttlét során, mert a stimuláló hatás alulmarad a megszokotthoz képest."
De leginkább az utolsó mondat foglalkoztatott ugyan, is tapasztaltam ezt a hatást nem rég. Egy hölgyel való együttlétem során akárhogy próbálkoztunk sehogy sem tudtunk eljuttni az orgazmusig. Bármit vetett be (bármilyen jó módszereket is) sehogy sem tudtam elélvezni. Ezután néztem körül az oldalon és találtam ezt a cikket, melynek ebben a pontjában megtaláltam a saját problmámat.Viszont megoldást rá nem. Valóban sok volt az elmúlt években az önkielégÍtés részemről talán talán már túl sok is és a cikk alapján ezért nem sikerült. Így azt szeretném kérdezni, hogy mivel lehet a helyzeten javÍtani vagy, hogy mivel lehet ezt a folyamatot visszafordÍtani? Egyszóval szeretnék tudni nem csak a saját kezem álltal elmenni és szeretném ha ilyesfajta örömöt más is tudna nekem szerezni. Hogyan érhetem ezt el, illetve mit tegyek ennek érdekében?
Köszönöm!

Szakértőnk válasza a Hogyan lehet rajta javÍtani, vagy visszafordÍtani? kérdésre

Kedves Levélíró!

Nem vagyok benne biztos, hogy a túlságosan gyakori (vagy annak vélt) maszturbálás okozta a problémát. A cikk írói szerintem azokra a helyzetekre gondoltak, amikor valaki kórosan túlzásba viszi az önkielégítést, hozzászoktatja a szervezetét a túlságosan erős (vizuális vagy mechanikus) ingerekhez, aztán ezek nélkül már nem is jön létre az erekció vagy a magömlés.

Esetedben sokkal inkább arra gondolok, hogy egy futó kapcsolatban nehezen ment az ellazulás, és nagyon erősen akartál teljesíteni, ez pedig inkább gátolta a teljesítményedet. Az alkoholfogyasztás is hozzájárulhat hasonló jelenség kialakulásához.

Amennyiben mégis úgy gondolod, hogy túlzásba estél az önkielégítés terén, érdemes lenne visszavenned a tempóból. Csökkentsd a gyakoriságot és próbálj meg kiiktatni minden "segédeszközt" (pl. film). Idővel a megemelkedett ingerküszöb ismét csökkenni fog, fogékonyabb leszel a kevésbé erőteljes ingerekre is.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor