Főoldal / Szakertő válaszol / Csak fiúknak / Erekció után
  

Erekció után

ora 2012-07-03 06:58:38
Üdvözletem!
26 éves vagyok, tehát némiképp "kilógok" a "kamaszkorból", viszont van egy probléma, amivel nem tudok mit kezdeni.
A helyzet az, hogy az erekciómmal vannak gondok, de nem olyan tekintetben, hogy nem vagyok rá képes, mert rendben megy, nincs semmi probléma, viszont abban a pillanatban, ahogy nem érek hozzá, vagy megmozdulok, vagy bármi történik, akkor elkezd belőle kimenni a vér, s kezdhetem elölről - teljesen mindegy, hogy mennyire "erős" az erekció. Körülbelül 10-15 másodperc alatt eléri a - majdnem - nyugalmi állapotot. S ha ez megtörténik, akkor utána már nem is áll vissza olyan könnyen a korábbi állapotba. Ez egyrészt lehangoló és nekem kínos a párom előtt (hiába élvezzük az együttléteket), másrészt pedig nem értem a dolgot. Ha csak magamnak csinálom, már akkor sem sikerül "elengedés után" megtartani az erekciót, de ott viszont fenn tudom tartani, így az orgazmust is elérem, tehát olyan nagy probléma nem lehet. Ötletem sincs, hogy ez mióta lehet így, mert nekem eddig fel sem tűnt, hogy bármi probléma lenne önkielégítéskor vagy egyszerű reakció szintjén, viszont most tapasztaltam, hogy ez akkor is jelentkezik. Körülbelül 2 éve volt utoljára kapcsolatom, de ilyet sem akkor, sem pedig előtte nem tapasztaltam. Szóval az "élmény" ezen része most kimarad a páros együttléteimből.
Próbáltam olvasgatni fórumokat, hogy okosabb legyek, és a legtöbb esetben az került elő, hogy a teljesíteni akarás okozhat ilyet pszichésen, de ahogy már említettem, ez korábban soha nem volt gond nálam. S mivel azt sem tudom, hogy konkrétan mit keressek, nem jártam túl sok sikerrel. Nem vagyok tapasztalatlan, ergo nincs okom az izgatottságra, így nem is érzek idegességet, vagy feszültséget. Most viszont már tényleg kezd zavarni, mert először még azt gondoltam, hogy oké, előfordulhat - ez viszont már a második alkalom egymás után, így szeretném megtudni, hogy mi lehet ennek az oka, mert őszintén szólva ötletem sincs, hogy mit tehetnék, vagy kihez fordulhatnék.
Gyógyszert nem szedek semmire, allergiám nincsen, cukorbeteg sem vagyok, nem iszom rendszeresen alkoholt, nem használok drogokat, szóval ilyen "zavaró tényezők" nem lehetnek, s nem tudom, hogy mi a megoldás.
Köszönöm az idejét és a válaszát!

Szakértőnk válasza a Erekció után kérdésre

Kedves Levélíró!

Az igazat megvallva nem gondolnám, hogy lelki probléma áll a háttérben, leglábbis a soraid alapján nem az a benyomásom (persze egy levél alapján ezt nehéz megítélni még akkor is, ha törekedtél a részletességre). Azt javasolnám, hogy első körben keress fel urológust, a szervi eltérés kizárása érdekében. Úgy gondolom, hogy egy fizikális vizsgálatra, vérnyomásmérésre, laborra azért szükség lenne. Ha minden eredményed negatív, akkor kell elgondolkodni a pszihés tényezőkön. Nem értettem pontosan, két év után most újra partnerkapcsolatban élsz? Ez friss kapcsolat? Sok esetben a kezdeti-összeszokási-fázisban nem megy minden tökéletesen. Amint kicsit megnyugszol, csökken a teljesítési kényszer, az erekció minősége is helyreállhat.

Üdv:

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések