Pupilla mozgása

2012.06.07.
Kedves Szakértő!
Azt vettem észre, hogy a pupilláim egyfolytában mozgásban vannak, annak ellenére, hogy nincs fényingadozás, és nem vagyok izgatott se. Szinte másodpercenként változik a méretük, hol kitágulnak, majd hirtelen összeszűkülnek. Erős fénynél nem változik, vagy csak nagyon picit, de pl lámpafénynél, vagy homályos fénynél nagyon gyorsan váltakozik a méret. Nem tudom, hogy ez baj-e...
Ráadásul pici fényvillanásokat látok, apró pontokban. Amikor behunyom a szemem, akkor is, de persze nem egyfolytában. A barátaim szerint a monitor okozza, mert egyfolytában meresztem a szemem, méghozzá régi típusú monitor előtt, ami rongálja a szemet. Nem tudom, hogy a monitor miatt van, vagy valami más okozza, pl stressz, mert elég ideges típus vagyok... Egyébként ugyanúgy látok, mint eddig.
Kérem, adjon tanácsot! És kérem arra is, hogy miért váltakozik olyan gyorsan a pupillám, vajon az normális?
Köszönöm válaszát!

Szakértőnk válasza a Pupilla mozgása kérdésre

Kedves Levélíró!

Érdemes volna megmutatnad magad egy szemésznek. Nem tudom, mennyire valós dolog, hogy gyorsan változik a pupillád mérete, elképzelhető hogy csak te tulajdonítasz ennek nagy jelentőséget. A fényvillanások szintén indokolják, hogy megnézzen egy szemész. Nyugalom, valószínűleg nincsen komoly probléma a háttérben.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor