Főoldal / Szakertő válaszol / Csak fiúknak / Terhesség és abortusz!!
  

Terhesség és abortusz!!

ora 2012-04-28 21:54:05
Üdvözlőm önt : Pár kérdéssel fordulnék Önhöz. Ebben a hónapban szeretkeztem a barátnőmmel de nem védekeztünk és most tartok tőle , hogy terhes lesz . Mellette elég rendszertelen neki a "menszesze,, is a múlt hónapban is 12.- ke körül jött meg neki általában 5 napos szokott lenni neki . A másik az volna hogy ha teherbe esik azt nem szeretnénk még megtartani több okból is 1: a kora miatt , hogy 15 éves 2: az iskola végett is . Azt szeretném meg kérdezni ,hogy az abortusz során mi történik és hogyan ????? Mit kell magával vinnie ,meddig tart . Azt szeretném kérni ,hogy tessen már meg írni a folyamatot , hogy hogyan zajlik az "abortusz,, és egy utolsót szeretnék kérdezni , hogy körülbelül mennyibe kerül ez az egész ????????? .
Köszönöm szépen előre is a válaszát .

Szakértőnk válasza a Terhesség és abortusz!! kérdésre

Kedves Levélíró!

Ha késik a barátnőd menzesze, akkor csináljatok terhességi tesztet. Amennyiben pozitív az eredmény, nőgyógyászhoz kell fordulni, ő állapítja meg a terhesség tényét. A barátnőd korából adódóan az abortusz elvégzéséhez szülői beleegyezés szükséges. A műtét előtt több alkalommal el kell beszélgetni a családgondozó szolgálat munkatársával. A műtét előtt kivizsgáláson kell részt venni, majd befeküdni a kórházba. A méh nyakcsatornájánk kitágítása után (ennek a módja függ attól, hogy a páciens szült-e már vagy sem) a méh üregét kiürítik vákum segítségével. A beavatkozás bódításban történik, nem fájdalmas. Valószínűleg még a beavatkozás estéjén hazamehet a kórházból. A díja nagyjából 30 ezer Ft.

A technikai részletekről (ha szükség lenne rá) tájékoztatják a kórházban. Azért azt fontosnak tartom megjegyezni, hogy a védekezés nagyon-nagyon fontos, mert ad 1. itt mégiscsak egy apró élet megszakításáról van szó, ad 2. a műtétnek lehetnek testi-lelki szövődményei. A felelősség nagy, ezen mindenképp gondolkozzatok el.

Üdvözlettel:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések