Merevedési gondok...

2012.04.10.
Segítségeteket szeretném kérni a problémám megoldásában.19 éves fiú vagyok, és pár hete közel kerültünk egymáshoz egy korombeli lánnyal. Nagyon régóta ismerjük egymást, régen nagyon jóban voltunk. Nemrég megint elkezdtünk többet beszélgetni, aminek az lett a vége, hogy a hétvégéket végig együtt töltjük (különböző városban tanulunk). A gond akkor van, amikor a szexre kerül a sor. Amikor ott vagyunk egymás mellett meztelenül, gyakran nem vagyok képes erekcióra. Volt olyan, hogy az előjáték után végül nem is tudtunk szexelni emiatt, de volt olyan is, hogy 30-40 percig szexeltünk, de közben sem volt az erekcióm igazán "teljes", és nem is tudtam elélvezni, végül is lankadt. Előtte 1 lánnyal voltam eddig, akivel ugyanígy végződött, de nem tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget akkor, mert aznap este nagyon sokat ittam és dohányoztam, azt hitten az volt az oka.
Egyébként már csak egy smárolástól, vagy kis tapizástól is keményen fel szokott állni hamar. Akkor sem volt semmi probléma, amikor a mostani partnerem orálisan elégített ki, minden úgy működött, ahogy kell. Úgy látszik, akkor jön elő a dolog, amikor a tényleges szex következne.
Önkielégítéskor sem tapasztaltam semmi problémát, régebben még tartottam is tőle, hogy korai magömlésem lehet majd. Ettől már nem félek... Egyébként újabban kb. heti átlagban 5 önkielégítés visszaesett kb. 2-re. Egyszerűen nem éreztem szükségesnek, nem vágyok most rá annyira. De ha csinálom, akkor is minden rendesen működik.
Kérlek, írjátok meg, mit gondoltok a dologról, és hogy mi lehet a megoldás! Megpróbáltam mindent olyan őszintén leírni, ahogy tudtam, hogy a lehető legjobban átlásd a helyzetet. Köszönöm a segítséget, nagyon sokat jelent!

Szakértőnk válasza a Merevedési gondok... kérdésre

Kedves Levélíró!

Értem, hogy ez a probléma különösen érzékenyen érint. Abban tulajdonképpen biztos lehetsz, hogy semmilyen szervi ok nem áll a háttérben, hiszen az erekció majdnem mindig teljes, csak szeretkezés során nem. Ittas állapotban nem ritka, hogy nem megfelelő a merevedés, vagy aktus közben csökken olyan mértékben, ami miatt az együttlét befejeződik. Ez nem utal semmilyen eltérésre.

A jelenleg tapasztalt erektilis diszfunkció hátterében állhat az is, hogy ez a korábbi eset nyomot hagyott benned, de lehet más oka is, pl. hogy erőteljes érzelmeket táplálsz a jelenlegi párod iránt és szeretnél számára minél nagyobb örömet szerezni. Ez a teljesítménykényszer azonban szorongást szül, ami pedig sajnos nem jó irányba befolyásolja a merevedést. Szerintem ez a probléma kellő türelemmel megoldható, átmeneti jellegű. Talán hasznos lenne, ha nem koncentrálnátok csupán az aktusra, hanem figyelmet fordítanátok az örömszerzés egyéb formáira is. (Orális szex, petting stb.) Ha ilyenkor rendben van a merevedés és sikerélményed lesz, akkor az pozitívan befolyásolhatja a jelenlegi problémát is. Csináljatok minél több közös programot a barátnőddel, érezzétek jól magatokat és kellő türelemmel túl tudtok lépni a problémán.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor