üdvözlöm

2011.11.03.
Tisztelt Dr. Nő
A kérdésem végül is pusztán a kíváncsiságom miatt tenném fel.
Azt szeretném megkérdezni,hogy a hüvely tágulását, rugalmasságát,(rugalmatlanságát)milyen tényezők befolyásolják?Esetleg túságosan korán elkezdett és gyakori nemi élet,vagy szűlés (abortusz),esetleg csupán a genetika?
A jelenlegi kapcsolatom miatt aggódom ugyanis a párommal(6hónapja vagyunk eggyütt) akár még komolyra is fordulhatna a dolog ha többek között ebben a kérdésben is tisztábban láthatnák.Ő 17éves én 18.Neki már volt intim kapcsolata(saját bevallása szerint 2 fiúval feküdt le rajtam kívűl,és velük is csak néhány alkalommal.) nekem ő volt az első,tehát nem igazán van össze hasonlítási alapom.Szóval az a problémám,hogy amikor előszőr voltunk eggyütt is viszonylag nagyon könnyű volt a behatolás,tulajdonképpen szinte semmi szorító érzés nem volt.(a péniszem szerintem normális méretü) Azt nem mondanám,hogy"lötyögött"de....Kell e a tapasztaltakból következtetéseket levonnom a fent leírtakat figyelembe véve?Tőle nem szívesen kérdezném meg ezeket, mert tetszik nekem és azt hiszem szerelmes is vagyok belé.Köszönöm,hogy meghallgatott,és várom mielőbbi válaszát.További szép napot!

Szakértőnk válasza a üdvözlöm kérdésre

Kedves Levélíró!

A hüvely tágassága természetesen valamelyest a genetika függvénye is, azonban mivel igencsak rugalmas falú szervről van szó, ami nagyfokú tágulásra képes (lásd szülőcsatorna), így lényegében nem kell a kitágulásától tartani (az extrém eseteket kivéve pl. ha valaki sok gyermeket szül stb.). A nemi élet (normál keretek között) szintén nem befolyásolja a tágasságot.

Az sem mindegy, hogy a behatolás időpontjában a nő a szexuális izgalom milyen fokán van. Ugyanis az izgalom fokozódásával a hüvely körüli szövetek megtelnek vérrel, jobban ráfeszülnek a péniszre, ezáltal a férfi is szűkebbnek érezheti a hüvelyt.

Az intim torna gyakorlása segít megfelelő kondícióban tartani a hüvely körüli és gátizmokat, ezzel frissen és fiatalosan tartva ezt a területet, dehát 17 évesen ilyesmire még egyáltalán nincsen szükség

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor