Főoldal / Szakertő válaszol / Csak fiúknak / merevedési problémák
  

merevedési problémák

ora 2011-11-02 16:04:23
Tisztelt!
azzal a problémával fordulnék Önhöz, hogy a barátnőmmel lassan 4hónapja vagyunk együtt, nagyon szeretjük kölcsönösen egymást (ő 16/L; én 19/F) és elérkeznetek látjuk, hogy lefeküdjünk egymással; már volt rá alkalmunk többször is, de nem sikerült részemről! Én még szűz vagyok, ő már nem! Szerencsére nagyon megértő és türelmes, de számomra nagyon idegesítő, a baj az, hogy a pettingelés során se egészen merev a nemi szervem és ahogy kondom kerül rá még annyira se, szóval még az izgatás tart addig még csak-csak merev, de ahogy leáll vele szinte egyből eleveszti merevségét így nagyon alkalmunk sincs hogy rákerüljön a kondom! Reggelente szokott merevedésem lenni, de amikor kéne még sose volt, ettől független el tudok élvezni, és az a gond, hogy már nagyon próbálkozni se merek, mert félek az újabb kudarctól!
Kérlek segíts!

Szakértőnk válasza a merevedési problémák kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt biztosan te is érzed, hogy nem szervi probléma áll a háttérben, hanem lelki eredetű a merevedési zavar. Nyilván aggódsz amiatt, hogy eleget, megfelelőt tudsz-e nyújtani a barátnődnek az együttlét során és ez nincs jó hatással az erekciódra. Azonban sajnos nem elhatározás kérdése, hogy szorongsz-e vagy sem.. Azt javaslom, próbálkozzatok azzal, hogy egymásnak másképp (is) örömet szerezzetek. Nem a szeretkezés az egyetlen út a kölcsönös kielégülés eléréséhez. Ha sikerül a barátnődet kielégítened, akkor talán kevésbé fogsz stresszelni az együttlét miatt. Kényeztessétek egymást minél hosszabban és változatosabban: itt most nem csak feltétlen a szexre gondolok, hanem egy közös fürdőre, masszázsra például. Aztán ha úgy alakul, akkor ezt követheti együttlét is, de nem feltétlenül (ne ez legyen a cél!).

Az óvszer használata mindenképpen célszerű volna, hiszen a védekezés nagyon fontos. Nem is magával a kondommal van a baj, hanem azzal a ténnyel, hogy az óvszer felhelyezését követő mozzanat a behatolás. Tehát nem magától az óvszertől illan el a merevedésed, hanem attól a tudattól, hogy utána "cselekedni" kell. Ettől függetlenül szükség esetén kipróbálhatjátok a patikában kapható spermicideket (pl. Pharmatex). Egyébként azt gondolom, hogy valószínűleg amint túl lesztek egy-két-három sikeres aktuson, onnantól kezdve nem lesz gondod az óvszerrel sem. Most a lényeg az önbizalmas megerősítése, hogy elhidd: képes vagy a barátnőd kielégítésére, boldoggá tudod őt tenni.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések