Kérem minnél előbb válaszoljon rá, nagyon nagyon fontos!!

2011.07.04.
Kérem próbáljon minnél előbb segíteni enekm!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a kisajkaim végén sok apró sárgás fehéres pötty van, nem viszket nem is irritál nem érzek semmit vele kapcsolatban egyszerűen csak van nem tudom, hogy mi ez mi lehet ez? Nőgyógyászhoz nem tudok elmenni mert az anyukám nem tudja hogy 2 hónapja lefeküdtem a barátommal és nem is mondom neki el! De ezek a kiütés félék előtt erős folyásom volt és viszketett és vettünk hüvelygombára kenőcsöt és tablettát(canesten kombi). Beszedtem a viszketés elmúlt és a folyás is valamennyivel csökkent! De nem tudom, hogy mik ezek a kis pöttyök, és mit tudna javasolni mit csináljak velük vagy milyen kenőcsöt/krémet tud rá ajánlani anélkül, hogy elmennék nőgyógyászhoz?És most fordult először elő ilyesmi velem ez a viszketés meg a sűrű sok folyás meg ezek a pöttyök.Kérem próbáljon meg nekem segíteni, nagyon fontos lenne. És a barátomnak is van a fitymája alatt ilyen pici piros valami nem fáj és nem is viszket neki! Nagyon kérem segítsen és mondja meg mi ez a kiütés féle rajtam. Elnézést a kisebb regényért! Kérem válaszoljon minnél hamarabb! Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Kérem minnél előbb válaszoljon rá, nagyon nagyon fontos!! kérdésre

Kedves Levélíró!

Nem vagyok benne biztos, hogy ezt a választ várod tőlem,de sajnos orvosi vizsgálatot javaslok. A kisajkaidon levő pöttyök lehetséges hogy faggyúmirigyek,. Ha nem okoznak panaszt és már korábban is ott voltak, akkor szinte biztos hogy erről van szó. De azt meg kell értened, hogy az internetes tanácsadás nem helyettesítheti a személyes beszélgetést ill. a vizsgálatot. A folyás valószínűleg gombás fertőzés jele volt. Ha azonban a folyás nem szűnt meg teljesen, akkor lehetséges, hogy csak a tüneteket nyomta el a kezelés, de nem teljes a gyógyulás. Nem feltétlenül kell most elmondandod a szüleidnek, hogy nem vagy már szűz, a vizsgálatot ettől függetlenül is meg lehet ejteni.

A barátod panasza pedig bőrgyógyászati vizsgálatot tesz szükségessé. Lehetséges, hogy szintén gombás fertőzés okozza a pirosságot, de ezt csak vizsgálat után lehet megerősíteni vagy elvetni.

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor