Főoldal / Szakertő válaszol / Betegségek és fertőzések / Menjek vissza orvoshoz?
  

Menjek vissza orvoshoz?

ora 2011-07-03 05:09:02

19 éves lány vagyok, pár hónapja egy kb 1 centis csomót észleltem a nyakamban, kicsivel az állam alatt. Elmentem kórházba ultrahangra, és több nyirokcsomót is találtak. Azt mondták, nem tűnik komolynak, de azért menjek vissza a házi orvoshoz, hogy megtudjam ő mit mond. Vissza is mentem volna, de találkoztam egy ismerőssel, akinek ugyanez a baja van, és azt mondta, ő két évig járt kórházba emiatt, és csak rosszabb lett, majdnem rákot kapott, annyi csövet ledugtak a torkán. Felírtak neki egy gyógyszert erre, szedte, de nem is tűnt el a csomó, még mindig érzi. Így nem mertem visszamenni orvoshoz, féltem h újabb vizsgálatokra küld, én pedig rühellek kórházba járni, főleg h pénzem sincs se gyógyszerekre, se az utazgatásra. De ma újra kitapintottam a csomót, és újra előjött a félelmem, mi van, ha mégis komoly a baj? És ha visszamegyek a kórházba, milyen kezelések várnak rám? A kórházban nem mondtak semmit erről! Kérem segítsen!

Szakértőnk válasza a Menjek vissza orvoshoz? kérdésre

Kedves Levélíró!

Menj vissza a háziorvoshoz, hiszen abban biztos lehetsz, hogy ok nélkül nem fog semmilyen vizsgálatra továbbküldeni. Ha pedig okkal teszi, az a te érdekdet szolgálja. A rémtörténeteket próbáld meg (később is) elengedni a füled mellett, hiszen ezek a történetek többnyire azért nem egészen úgy estek meg, ahogy hozzád eljutott.. Minden beteg más és más, tehát közel sem biztos, hogy neked az ismerősödéhez hasonló problémád van.

A háziorvos is valószínűleg annyit tesz csak, hogy követi, eltűnik-e a nyirokcsomó. Az ilyen megnagyobbodás oka többnyire valamilyen "mezei" fertőzés, és szépen visszafejlődik mindenféle kezelés nélkül is.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések