Betegségek Fontos lenne!, Köszönöm!

2011.06.27.
Kedves Dr.nő!
A mamának valami agyérelmeszesedése van. Hogyan lehet ezt gyógyítani, vagy lelassítani? tudna ajánlani vmi jó kis praktikát? Mivel már egyszerűen nem lehet elviselni!! Emiatt is lehet néha olyan agresszív és memoria zavara? Amit önmagának bemesél azt senki nem tudja megmagyarázni, hogy nem úgy van... Kezd már eléggé fárasztó, idegesítő lenni... Muszály találnom valamit amivel lehet rajta segíteni. Már a környezete sem bírja őt. (Mondjuk sok okunk van rá.) Meg a legrosszabb amikor veszekszik valakivel, közben mosolyog, a szeme segítségével pedig bárkit meg tudna ölni... Ez is ennek a betegségnek az oka? Vagy csak tetti? Mert elég sok mindent szokott tettetni... és az néha napján látszik rajta, aztán még is kiló szám szedi a gyógyszert... :S
Anyut kiskorában a szívével műtötték, nem szeret róla beszélni, de azt hiszem valami szívbillentyűvel volt a gond. Felnőtt korát mennyiben tudja befolyásolni ez a műtét? Mi történhet vele ha állandó stressz éri őt? Lehetett volna gyereke? Mivel azt hallattam, hogy könnyen léphetnek fel konplikációk szülés közben... de ebben nem vagyok biztos, lehet butaság is de érdekel... Illetve örökölhető?
Kérem, amit csak tud mondja el, legyen bármi megrendítő!
Köszönöm!!
:)

Szakértőnk válasza a Betegségek Fontos lenne!, Köszönöm! kérdésre

Kedves Levélíró!

Az időskorban fellépő agyérelmeszesedés sajnos járhat a környezet számára (is) zavaró, ill. bosszantó következményekkel. Ezen kívül az időskori elbutulásnak (demenciának) többféle kiváltó oka is lehet. Egyébként az agyi érelmeszesedés jól karban tartható, tehát a háziorvos felkeresését mindenképpen javaslom. Esetleg kísérje el valaki a mamát a rendelésre, hogy valóban korrektül be tudjanak számolni a tünetekről, panaszokról. Szükség esetén szakorvoshoz (pszichiáter) is tovább lehet küldeni a nagyit, további vizsgálatok elvégézésre.

A szívbillentyű-hibáknak rengeteg típusa létezik sajnos, és ettől, valamint egyéni adottságoktól függ a további prognózis. A beteg terhelhetőségével kapcsolatban a kardiológus tud nyilatkozni speciális vizsgálatok (terheléses EKG, szívultrahang) elvégzése után. Ő adhat tanácsot azzal kapcsolatban is, hogy ajánlott-e terhesség kiviselése ill. a szülés (és ez esetben indokolt-e pl. programozott császármetszés). A billentyűhibákra nem jellemző, hogy öröklődnének.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor