Mi lehet ez?

ora 2011-02-23 20:15:02
Jónapot!
Azért írok önnek, mert nem tudom mi zajlik a testemben és nagyon zavar a dolog.
Az alhasamban főleg a jobb oldalon bugyogó hangokat hallok elég sűrűn, főleg étkezések után. De nem csak ott köldök tájon is néha akkor meg mintha valaki megbökne, csak bentről kifele. Megijedtem, hogy esetleg egy baba lenne a dologban, de minden hónapban megjött, a legutóbbi mondjuk 3 nappal előbb mint kellett volna. 2 tesztet is csináltam, ezek negatívak lettek, bár mindegyiket a menzesz előtt. meg amúgy sem történt konkrét behatolás, csak esetleg egy kicsi kerülhetett rám/belém a "páromból" Ugye akkor ezt kizárhatom?
Voltam orvosnál, aki alaposan végighalgatta a hasamat, és azt írta a lapomra, hogy erőteljes és néha csengő bélhangok figyelhetők meg. (gondolom a sok nyomogatás miatt észre vette volna ha babám van) Vett vért, amiben az Összbilirubin 37 volt, aminek 17 nek kellett volna lenni, de intenzíven fogyókúrázom és ez lehet amiatt elvileg. A másik pedig valami RDW-CV érték lett 15,2 a 14,8 helyett, de ez nem tudom mi lehet.
Elég stresszes vagyok (érettségi miatt főleg), volt hogy hasmenésem aztán székrekedésem volt, ekkor vettem be növényi hashajtót.
Görcseim nincsenek, csak ezek a fura hangok, meg étvégyam nincs, gyakran egy falat után nem tudom eldönteni hogy azért vagyok rosszul mert teljesen teleérzem magam vagy mert nem ettem.
nagyon rossz érzés! mit tudok tenni?
Előre is köszönöm a válaszát!
Bernadett

Szakértőnk válasza a Mi lehet ez? kérdésre

Kedves Levélíró!

A negatív tesztek mellett a terhességet kizárhatjuk. Egy hasi ultrahang vizsgálatot érdemes volna még végeztetni. Ha puffadás jelentkezik, akkor próbáld ki az Espumisan gyöngyöt. Amennyiben nem szűnnek a panaszaid, megfontolandó lenne a gasztroelnterológiai vizsgálat, mert femerülhet a funkcionális bélbetegség lehetősége is (de ehhez először a szervi eltéréseket ki kell zárni).

Üdvözlettel:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések