Aranyér

2010.09.01.
Kedves KamaszPanasz!

Kényes kérdéssel fordulnék önökhöz:
Anális önkielégítés után (életemben először) aranyerem lett ami nem nagyon akar gyógyulni, már 5-6 hete van. Már szinte teljesen eltűnt a dudor (tehát külső aranyér), de ha megnyomom, akkor úgy érzem, hogy ott még egy picit meg van nagyobbodva. Ha fekszek vagy állok, akkor nem fáj, csak ha leülök.
Orvosnál voltam azonban nem mondtam el neki hogy mitől jött ki. Detralex-et kell szednem egy hónapig és hemoriddal kellett kennem egy hétig ez kb. 15 nap múlva volt.
Az aranyér nem mindenkinél tart ilyen sokáig. Nálam miért tart ilyen sokáig?

Szakértőnk válasza a Aranyér kérdésre

Kedves Levélíró!

Az aranyér kialakulása az életmódi tényezőkön (rostszegény táplálkozás, székrekedés, ülő munka, elhízás stb.) kívül alkati dolog is (a vénafalak gyengesége öröklött). Tehát az ön esetében valószínűleg egyébként is fennáll valamilyen hajlamosító tényező, amire csak rátett a mechanikus inger. Az is előfordulhat, hogy az önkielégítés során keletkezett egy kis berepedés, és ez gyógyul nehezen. A Detralex és a Hemorid is teljesen helyénvaló kezelés. Amennyiben ez (rostdús étrend, sok folyadék fogyasztása mellett) nem hoz gyógyulást, akkor forduljon gasztroenterológushoz vagy sebészhez hogy az egyéb sérülést, elváltozást kizárására.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor