Mindig fáradt vagyok. Mi lehet az oka?

2010.07.21.
Már január/ február óta, folyamatosan MINDEN NAP fáradt vagyok. Igazából nem is alszom jól, már egy jó ideje. Voltam vérvételen, nem jött ki semmi probléma. Szedtem vitamint, jó ideig, de semmi változás. Azóta is folyamatosan fáradtnak, álmosnak és leterheltnek érzem magamat. Akármennyit alszom. Mi a baj velem? Mit tegyek ellene? 14/L

Szakértőnk válasza a Mindig fáradt vagyok. Mi lehet az oka? kérdésre

Kedves Levélíró!

Először is érdemes lenne átgondolni, hogy nem zavarja-e semmi az éjszakai pihenésedet. Nem nézel-e esténként olyan műsorokat, amik felzaklatnak.. Időben lefekszel? Mennyit alszol általában? Nem vacsorázol későn vagy nehéz ételeket? Nincsen meleg a szobádban? Nincs-e egyéb olyan tényező (pl. orrdugulás) ami zavarja a pihenést? Nem fogyasztasz napközben túl sok koffeint (kávé, kóla)? Nincsen túlsúlyod? Mozogsz eleget napközben (segíthet!)?

A laborvizsgálat során vizsgálták-e a pajzsmirigyed működését (TSH, fT3, fT4)? Alulműködés is okozhat fáradtságot. Gondolom, a vérszegénység kizárható, hiszen ahogy írod, mindent rendben találtak.

Ezeket a felvetéseket is gondold át és ha úgy érzed, hogy ezekkel minden rendben van, mégis fáradt vagy, akkor keresd fel ismét a háziorvosodat/gyermekorvodosodat, aki tovább fog küldeni egyéb vizsgálatokra.

Pihentetőbb alvást neked!

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor