Nemi úton terjedő betegségek

2018.03.08.
Tisztelt Szakértő!
Az a problémám, hogy bár rendelkezem egyfajta tudással a nemi úton terjedő betegségekről, de az ismereteim hiányosak. Azt kevésbé tudnám elmondani, hogy ezek közül melyik gyógyítható és melyik nem, milyen jelei vannak annak, hogy valaki megfertőzödött, valamint hogyan gyógyíthatóak egyesek, és amelyek nem azokat hogyan kezelhetőek.
Valamint van egy tévképzetem is számos felvilágosító órán vettem részt az iskolában és mindegyikben volt szó nemi úton terjedő betegségekről. Én viszont úgy gondolom kicsit túl komolyan vettem ezt a dolgot, komolyabban, mint kéne, ezért biztos vagyok benne, hogy téves meggyőződésem az, hogy bárkitől elkaphatok betegségeket. Úgy értem egy olyan partnertől is, aki valóban egészséges. Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, de én alapvetően hajalmos vagyok azt hinni, hogy mindenféle kórokozókat összeszedhetek.
Kérem, hogy meséljen nekem ezen betegségekről a fentebb említett szempontok alapján, valamint nyugtasson meg, hogy amit képzelek, az alaptalan.
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Nemi úton terjedő betegségek kérdésre

Kedves Kérdező! Egy tankönyv anyagát kérnéd most leírni, amire nem hiszem, hogy szükség van. Természetesen nem kizárt bármikor elkapni bármit, és ránézésre nem is lehet megmondani ki lehet betegséggel rendelkező. legfontosabb a megelőzés. Lehetőség szerint monogám kapcsolatban kell élni, ennek hiányában sem jó a sűrűn válogatott partner. Mindig szükséges védekezni, óvszerrel. Ahhoz, hogy leginkább elkerülhető legyen bármilyen betegség, ezeket kell betartani. Az azonos neműekkel történő szexuális kapcsolat, a láthatóan betegekkel, rossz higiéniával rendelkezőkkel, a drog használókkal érdemes kerülni lehetőség szerint a kapcsolatot. A tünetek szerteágazóak, lehetnek általános, megfázásra utaló, lázzal járó tünetek, vagy nyirokcsomó megnagyobbodás, és a nemi szervek gyulladásával, nedvedzésével járó eltérések. A gyógyíthatóságáról nem hiszem, hogy neked tudnod, kell, kérdés, gyanú esetén úgyis orvoshoz kell fordulni.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor