Elfehéredő ujjak

2017.02.18.
Kedvek Kamaszpanasz!
Több problémával kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
1. Már kis korom óta szinte állandóan hidegek a kezeim, lábaim, de ez eddig egyáltalán nem zavart. Mostanában viszont minden különösebb előzmény nélkül előfordul, hogy a jobb mutatóujjam elfehéredik és érzéketlen lesz. Nemrég például az iskolában is, ahol egyáltalán nem volt hideg (legalábbis annyira, hogy az ujjam "lefagyjon" ), és elég kellemetlen volt például írás közben, utána egy negyed órán keresztül mozgattam és dörzsölgettem, mire végre újra rendesen éreztem vele. ugyanez előfordul szerintem a lábamon is, bár azt még nem láttam, csak éreztem.
2. Eddig sem voltam az a tipikus korán kelő, de mostanában egy másfél éve reggelenként alig bírok felkelni, és kótyagos vagyok utána még kb egy órán keresztül. Igaz, hogy elég későn fekszem le, 11 óra után, de ez régebben is így volt, és ennyire nem vágott földhöz. Ezen kívül az iskolában szinte minden órán elalszom, elbóbiskolok, úgy, hogy észre sem veszem, csak amikor valaki szól érte (sajnos ezt mostanában a tanárok teszik meg) akkor jövök rá hogy elaludtam. Az a legdurvább ebben, hogy érdekel is amiről szó van, szóval nem az unalomtól alszom el, például még a fakultációkon is. A fejem is gyakran fáj, és néha szédülök is. Kicsit zavaróak ezek így érettségi előtt.
Mi okozhatja ezeket a tüneteket? És mit tudnék tenni ellenük? Várom válaszukat
18/L

Szakértőnk válasza a Elfehéredő ujjak kérdésre

Kedves Kérdező! Az elfehéredő ujj lehet ártalmatlan is, lehet Raynaud szindróma jele, aminek ez a fő tünete. Háziorvosnak lehet jelezni, belgyógyászaton, immunológián tudják igazolni. Gondold át más tünet van-e. A fáradtság lehet vitaminhiány, étrendi hiányosság, kevés mozgás és levegőn tartózkodás, egyszerűen több alvásigényed is lehet, vagy ritkán vérszegénység, emiatt is kérhetnéd a háziorvost vagy iskolaorvost hogy egy vérkép és vas laborvizsgálatot csináljatok megnyugtatás képen.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor