HIV fertőzés?

2016.04.07.
Kedves doktornő!
Egy 17 éves meleg fiú vagyok, és jelenleg nagyon meg vagyok ijedve.
Február végén voltam egy fiúval, velem egyidős. Orál volt, mindkét irányba. Nem védekeztünk. Nem került belém a spermiuma és nem is volt látható mennyiségű előváladéka, nekem úgy tűnt semennyi sem.
Egy és fél nappal későb lázas lettem, és a nyakamnál a nyirokcsomóim megduzzatak. Magas láz, 39 fok, végtagfájdalom, fejfájás... stb. influenza szerű tünetek. Antibiotikumot szedtem rá, azt hiszem augumentint. Hamar rendbejöttem, 2-3 nap alatt már jól éreztem magam. Kb 2 hétre rá hánytam, hasmenés, hőemelkedés. Az orvos szerint valami vírus, és akkortájt sok embernek volt ilyen baja, mindkét alkalommal hasonló tünetekkel volt sok ismerősöm beteg. Nem is volt gyanús. A második alkalommal jobban lettem közérzetileg és volt visszaesés 1-2 nap után hőemelkedés tekintetében. Mivel nem sokan voltak betegek, hasonló tünettel nem tűnt fel. De kb, 1 hete a bal térdhajlatomnál pókcsípés szerű apró kiütéseim lettek. Nem hólyagos, nem gennyes vagy sebes, semmi. Nem viszket állandóan, csak napi 1-2 alkalommal ha valami hozzádörzsölődik (törölköző, nadrág). Utánaolvastam, hogy mi lehet ez és mivel történt ez a dolog, ennek is utánaolvastam. A tünetes HIV majdnem minden tünete jelentkezett, de ezt a kiütést nem tudom hová tenni, mert ahogy láttam a HIV csúnyább kiütéssel jár. Meg ezzel az egésszel nem tudok mit kezdeni, elképzelhető hogy megfertőződtem, vagy csak le voltam gyengülve és ezért voltak ezek? Még valami, a srác fürdés után kente a lábát egy krémmel, azt mondta ekcéma és viszket az egész lába a tusfürdőktől. És nem olyan régen szűrésen volt, és akkor egészséges volt, bár nem néztem meg a papírt, ő ajánlotta fel, hogy megmutatja. Én megbíztam benne. Tudom, hogy nem mondhatja, hogy nem vagyok fertőzött, de kérem nyugtasson meg. A szüleim tudják, hogy meleg vagyok, de nem tudnak az esetről és elmennék szűrésre, de nem tudom, hogyan tudnék így titokban. BIZTOS, hogy nem akarom nekik elmondani, semmiképpen sem.
Előre is köszönöm a választ és a tanácsokat!

Szakértőnk válasza a HIV fertőzés? kérdésre

Kedves Kérdező! A HIV fertőzés természetesen nem alakul ki tünetekkel járó betegséggé egy hónap alatt. Mindenesetre a védekezés nélküli bármilyen nemi élet veszélyekkel jár. Az előváladék szinte észre sem vehető, és minden nemi úton terjedő fertőzés átvihető vele, illetve akár nyállal is. Biztos lehet valamilyen vírus fertőzés is, esetleg bakteriális, főleg a magas láz és a nyirokcsomó megnagyobbodás miatt. Én a háziorvosnál csináltatnék szerológiai vizsgálatot (vírusokra, CMV, EBV, akár hepatitis és ennek keretében kérhető a HIV is).

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor