Mit javasol?

2015.12.19.
Kedves doktornő!Tegnapelőtt eljutottam a fül orr gégészetre mivel már 2 hónapja a torkam fájt stb.Aznap amikor mentem sokan voltak,gondoltam elhalasztom megint és hazamentem.Elkezdtem olvasni hogy mi lehet,persze ilyenkor az ember olvasd csomó hülyeséget és feltételezi hogy neki is az van.Végül olyan rossz közérzet kapott el hogy elhatároztam hogy visszamegyek,eközben kezdtem reszketni,gomboc érzés volt a torkamban. Aztán sikerült bekerülnöm,a doktornő megállapitótta hogy semmi veszélyes helyzet nincs,hamar helyrejövök.Akkor pillanatnyilag megnyugodtam,de este újra előjött a rossz közérzet,hidegrázás stb.
Valahogy eltelt az éjszaka és másnap délután előjött újra és elmentem a sürgősségre, ott megállapitották hogy pánik rohamom volt.Ugy gondolom hogy az ez év stressz és csomó mindennért aggódás miatt betelt a pohár(amugyis aggodó tipus vagyok).Semmi különöset nem mondtak hogy hogy oldjam meg ezt a pánik rohamot ha még előjön,csak javasolták hogy menjek kardiologushoz ,ha a családorvos is ugy látja hogy szükséges.

Szakértőnk válasza a Mit javasol? kérdésre

Kedves Kérdező!

Ha fáj a torka, el kell menni fül-orr-gégészetre, és nem kell helyette az internetről gyógyítani magunkat. Fiatalnál feltehetően azért valamilyen fertőzésről van sz, nagy baj nem lehet. Dohányzik? Akkor ne tegye? Meg van a mandulája? Az is fájhat. Fül-orr-gégészhez kell menni,ha szerinte nincs baj, akkor el kell hinni. Nem kell utána a sürgösségi osztályre menni, az nem a két hónapja fájó torkot fogja gyógyítani. Ha tényleg hidegrázással és lázzal jár, pláne fül-orr-gégész. Ha inkább izgalom, rossz közérzet, idegesség, gombócérzés, stressz, az valóban pánik szindrómát jelöl. Ez inkább, ha tartósan gondot okoz pszichológus segítségét igényli.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor