aggodalmak

ora 2015-05-26 20:36:07
Tisztelt Szakértő!
Két kérdésem lenne önhöz.
Az egyik, már kb 3 éve próbálok hízni, de nem sikerült, azt hiszem rájöttem az okára. Folyamatosan hasmenésem van, és így nem tud elegendő tápanyagot visszaszívni a szervezetem. Lehet emiatt?
A másik pedig az, hogy azért van hasmenésem minden nap, mert ideges vagyok. Mindig minden miatt aggódok, képtelen vagyok akár csak egy pillanatra is megnyugodni, mert félek, hogy akkor elvesztem az irányítást. Mindig mindent irányítani akarok, csak akkor érzem jól magam, vagyis igazából akkor sem, mert akkor meg azon aggódok, hogy hogyan tudok egyszerre mindenre odafigyelni. Boldogtalan vagyok, pedig tökéletes életem van, van egy szerető családom, vannak barátaim, jó tanuló vagyok, jó sportoló, a magatartásom is kifogástalan, tényleg mindent tökéletesen képes vagyok irányítani, kivéve az érzéseimet. Vagyis tudom, hogy azt nem lehet. Próbálom elnyomni őket, régebben ment, most már egyre nehezebben. Minden nap minden percében bennem van a félelem, az aggódás és nem tudom mit tehetnék ellene, hiába a tökéletes élet, ha nem vagyok boldog.
Kérem segítsen!
Lily19

Szakértőnk válasza a aggodalmak kérdésre

Kedves Lily!

Mivel ez ilyen elhúzódó probléma, mindenképpen fontos lenne kivizsgálni, nincs-e valamilyen testi betegség a háttérben (például pajzsmirigybetegség,  lisztérzékenység, valamilyen étalallergia vagy intolerancia, gyulladásos bélbetegség, irritábilis bél szindróma stb). Ebben egy gasztroenterológus segíthet.

Emellett fontos lenne a lelki dolgokkal is foglalkozni, hiszen az is tükröződik testünk működésében, és jó lenne megtalálni az okát, miért nem tudod magad jól érezni a bőrödben. Ez valós probléma, az érzelmeket nem lehet elnyomni, meg kell élni őket, és valamilyen módon megtanulni kezelni,ebben egy pszichológus segíthetne. Valóban okozhat ez is hasmenést, de  ahhoz, hogy egyértelműen ezt mondhassuk,hogy csak ez áll a háttérben, az előbb felsorolt betegségeket ki kell zárni.

 Dr. Földi Ildikó - szakértő Dr. Földi Ildikó - szakértő
Hirdetések