Legjobb görcsoldó

2014.07.28.
Kedves Doktornő!
18 éves vagyok, kb. 12-13 éves koromtól menstruálok. Az utóbbi pár évben nagyon nagyon begörcsöl a hasam amikor megvan, és semmilyen gyógyszer nem hat. Régebben algopyrint szedtem, de mára már előjöttek a mellékhatásai, úgyhogy azt már nem tudom szedni. A nospa megint nem hat és a algofelx m sem. A rettenetes hasfájás mellett még szédülni is szoktam, alig eszek ilyenkor és még a víztől is hányingerem van. Már anya adott tramalgic-ot és contramal-t is, amit ő a hátára szed, de az is elég lassan hatott.
Lehetséges, hogy immunis lennék már a fájdalomcsillapítókra? Régebben rengeteget beszedtem, és sajnos most is, egy nap alatt minimum beveszek 3-4 fájdalomcsillapítót ha fáj.
Tudna valami fájdalomcsillapítót ajánlani nagyon erős görcsökre? Szoktam meleget tenni rá, de az is csak enyhíti a fájdalmat. Ha fogamzásgátlót szednék akkor is ugyanígy fájna a hasam?
Köszönöm előre is a válaszát!

Szakértőnk válasza a Legjobb görcsoldó kérdésre

Kedves Levélíró!

Mindenképpen el kell menni nőgyógyászati vizsgálatra, mert a fájdalmak mögött sajnos betegség is meghúzódhat. Ráadásul a rengeteg gyógyszer valóban nem tesz jót. A szakorvos javasolhatja akár fogamzásgátló szedését is.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor