Felfázás, vesekő, vagy mégis mi lehet ez?

2014.05.14.
mostmár január óta szenvedek vele, az elején olyan volt mint egy sima felfázás (sajnos már sokszor volt benne részem), majd jött egy nagyon brutális derékfájás ami tartott kb 3 napig. innentől kezdtem el gyanakodni a vesekőre. elmentem dokihoz, ő adott egy lórugásnyi antibiotikumot, olyat, ami egy adagot tartalmazott, azt egyszerre kellett bevennem. mondta, hogy igyak sokat. ezt be is tartottam. mikor sokat iszok semmi gondom nincsen, de ha valamiért mégsem sikerül annyit amennyit kéne, rögtön jön a fájdalmas pisilés, illetve fájdalom, amit egyszerűen nem tudok behatárolni. talán a húgycső, vagy maga a húgyhólyag. tényleg nem tudom. szedtem tőzegáfonyát, meg még valami gyógyszert, ami húgyuti fertőzsekre van, teljesen hasztalan volt. ó és hozzá kell tennem, hogy cukorbeteg vagyok, ami hatással lehet erre az egészre

Szakértőnk válasza a Felfázás, vesekő, vagy mégis mi lehet ez? kérdésre

Kedves Levélíró!

A cukorbeteség sajnos valóban hajlamosít húgyúti fertőzésekre (is). Érdemes volna a következő felfázásos epizód alatt vizelettenyésztést is végeztetni, hogy kiderüljön, pontosan milyen kórokozó a felelős a panaszokért.

Ugyanakkor javasolt lenne hasi UH vizsgálat elvégzésére sort keríteni, hiszen a panasz hátterében húgyúti kövesség is állhat. A bőséges folyadékbevitel rendkívül fontos, a cukorbetegség és a gyakori felfázások miatt is.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor