mit csináljak?

2014.04.15.
16 éves vagyok, és a pulzusom magas (120-130 körül).elmentünk kardiológiára, ott azt mondták hogy Wolf-Parkinson-White szindromának hivják azt amim van, és nem kell vele foglalkoznom, nem lesz tőle semmi bajom.
és én mondtam az orvosnak hogy de engem zavar, hogy néha csak ugy felugrik tesin és nagyon zakatol, azt mondta hogy nem érdekes.
most mégis mit kéne csinálnom? engem tényleg nagyon zavar. elkezdődik az óra és 20 perc után van hogy 200as pulzusom van.
egy másik kérdés. tesi órán mondjuk erős fizikai megterhelésre (pl kuper futás) mennyi a maximális pulzus ami még "normálisnak" mondható?

Szakértőnk válasza a mit csináljak? kérdésre

Kedves Levélíró!

Nem írtál róla, hogy szükséges-e szívfrekvenciát szabályozó gyógyszert szedned. Biztosan elmomdták, hogy milyen általad is alkalmazható eljárások vannak, ha hirtelen nagyon magas lenne a pulzusszámod (vagus-manőver). Általában igaz az, hogy az edzés, testmozgás során elérhető maximális frekvencia (egészségesekben) 220-életkor, de ha bármilyen panaszod van fizikai terhelésre, akkor jobb pihenőt beiktatni.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor