Felfáztam vagy más a baj?

2014.02.19.
Jó napot kívánok doktornő. 13 éves vagyok, múlthéten pénteken, 5 napja ültem a buszmegállóban... a hangsúly azon, hogy ültem. Hallottam már korábban, hogy lány "R" betűs hónapokban (szeptember->április) nem ülhet kőre vagy hideg székre, felületre. Most is eszembejutott de le akartam ülni. Aztán mégis csak halllgattam erre a mondásra, és hamar felkeltem. De tipikus buszmegállói ülés volt, az a fehér, vas, hideg ülés...
Aztán hétvégén éreztem, hogy elkezdett viszketni ott lent. Ha hozzáértem vagy megpróbáltam "dörzsölni" picit hogy ne viszkessen akkor meg elkezdett fájni. Ha pisiltem, még nem fájt. Aztán szombatról vasárnapra hasmenésem is volt, valami átfutó vírus miatt talán, de nem emlékszem hogy töröltem ki, tudtomban lentről felfele szoktam, most miért tettem volna másképp. Aztán az elmúlt, de lent tovább viszketett meg fájt. Most ha megdörzsölöm akkor már csak még jobban viszket de most viszont fáj ha pisilek.
ma észrevettem hogy jobb oldalt a nagyajkak mellett belül megdagadt kicsit... bal oldalt nem. A jobb oldali is inkább csak akkor látható vagy érezhető ha széttárom a combjaim.
Kérem, ugye csak felfáztam?
Anyuval nem tudom ezt megbeszélni, mással sem nagyon, zárkózott típus vagyok, és anyuval sincs ilyen kapcsolatom, neki mesélni vagy kérdezni olyan dolgokról amiknél fontos nekem a válasz, az nekem kínszenvedés. De ez már más kérdés.
Kérem, tessék válaszolni!
Köszönöm!
Krisztina

Szakértőnk válasza a Felfáztam vagy más a baj? kérdésre

Kedves Krisztina!

Szerintem szükséges volna egy vizeletvizsgálat, amire a háziorvosod is be tud utalni. Ide célszerű reggeli első vizeletet vinni egy tiszta üvegcsében (pisilés előtt le kell mosni a külső nemi szerveket). Fogyassz bőven folyadékot addig is.

A panaszaid nem annyira hólyaghurutra, inkább a nemi szerveken jelentkező gombás fertőzésre utalnak. Nyugodtan használj a nagyajkak-kisajkak területére is Canesten krémet, ez valószínűleg szünteti a panaszaidat (patikában kapható, vény nélkül). Amennyiben a duzzanat nem csökken vagy esetleg tovább nőne (és kifejezetten fájdalmassá válna), akkor el kell menni nőgyógyászhoz.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor