IBS betegség

2014.02.09.
doktornő! én vagyok a tükrözéses lány. szeretném kérdezni, hogy mit tgyek azért, hogy ne romoljon az állapotom? a doki csak felírt egy Dicetel nevű gyógyszert, ebből reggel és este kell bevegyek azért, hogy ne görcsöljenek be annyira a beleim. de az nem lett nekem elmondva, hogy mire vigyázzak, mit ne egyek, tartsak-e valami diétát.
járok amúgy terápiára elkezdtem. inkább csak az a nehézség nagyon hogy senki nem tud az eőszakról mert nem mertem elmondani - azért mert apukám sokat molesztált kiskoromban és nem akarom ezt így...otthagytam a sulit mert nem bírtam annyit sírtam annyit éreztem rosszul magam, hogy képtelen voltam bemenni. emiatt anyáék lusta dögnek hívnak miközben nem tudják az igazságot. de nincs meg köztünk a bizalom hogy el merjem mondani így viszont pokol az életem (hiába járok terápiára). hibáztatnak, bántanak, ami rosszul esik nagyon...:( és én meg csak tűrök és tűrök. de majd talán jobb lesz, remélem.

Szakértőnk válasza a IBS betegség kérdésre

Kedves Levélíró!

Az IBS napjainkban még nem minden részeltében tisztázott kórkép. Az interneten is sok információt találhatsz róla, kiindulásnak ajánlom ezt: https://www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/141/az-irritabilis-bel-szindroma-es-tunetei

A probiotikumok fogyasztását érdemes lenne megpróbálni. Ezek nem gyógyszerek, hanem "jó" baktériumok, amik segítenek a bélflóra egyensúlyának helyreállításában.

Az erőszakkal kapcsolatban nem tudok neked jó tanácsot adni. Igazság szerint jó volna, ha a szüleid tudnának a problémádról, de el tudok képzelni olyan helyzetet, hogy ez nem vinné előbbre a történetet. Talán ha a terapeuta segítségével sikerült feldolgoznod a történt szörnyűséget, akkor a szüleidnek is el fogod tudni mondani.

Minden jót neked:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor