SOS tükrözés

2014.01.30.
szia Bernadett!
jövő héten megyek a vastagbéltükrözésre. holnap az előkészítőre. szükséges tudnom, hogy szólnom kell e a dokinak arról, hogy lehet hiv fertőzött vagyok? tegnap vették le másodszor a vért, és elküldték vizsgálatra de csak két hét múlva jön meg az eredmény.
nagyon izgulok a tükrözés miatt. nem attól félek hogy vmi kiderül, hanem hogy lesz vmi kellemetlenség vizsgálat közben. mert a gyomortükrözésnél elég szarul sikerültek a dolgok, mivel pánikrohamot kaptam és a dokim szegény sokkot kapott, hogy mi bajom van. ezért lesz most altatásban. viszont (engme erőszakoltak meg késő ősszel) kérhetem azt a dokimtól hogy férfi ne legyen bent a vizsgálatkor? sajnálom de mivel az erőszaktevő férfi orvos volt így én most nem bízok meg egy férfi orvosban sem. biztos fog ez változni, és rajta vagyok az ügyön, de ilyen kiszolgáltatott helyzetben ezt nem akarom.
remélem kapok a hétvégéig választ, jó lenne!! :(
köszönöm!

Szakértőnk válasza a SOS tükrözés kérdésre

Kedves Levélíró!

Amennyiben megoldható, hogy ne legyen benn férfi a vizsgálat során (tehát van női orvos és az asszisztencia is nőkből áll), akkor úgy gondolom, hogy tiszteletben fogják tartani ezt a kérésedet.

Érdemes jelezni, hogy nem tisztázott az esetleges HIV fertőzés, habár ennek az esélye azért elenyésző. Sajnálom, hogy ez történt veled , nem lesz könnyű túltenned magadat az erőszakon. Nyugodtan kérheted szakember (pszichológus) segítségét is, ha egyedül nem sikerül feldolgoznod.

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor