hátra vagy előre döntsük?

2013.12.03.
sziasztok!
szoktam vigyázni egy három és egy öt éves kisfiúra alkalomadtán, mikor megkérnek a szüleik. :) az öt évesnek gyakran elered az orra vére. múltkor is ez történt, én mondtam neki hogy hajtsa előre a fejét, bevizeztem egy zsepit és az orrára tettük elszorítani. de ő meg ellenkezett, hogy de anya szerint hátra kell hajtani a fejet...hát annyit mondtam, hogy de anya most nincs itt, és így a helyes, hogy ne folyjon hátra a vér.
na ilyenkor mi van, mikor mást mond a szülő - tévesen- és én csak jót akarok a gyereknek? a kamaszpanasz cikk szerint is előre kell hajtani a fejet, nem hátra.
de félek megmondani az anyának hogy ezt nem így kell, mert állandóan kioktatom, én meg csak egy kamasz vagyok... de jogosnak érzem hogy adjon a gyerekre harisnyát mert hideg van, vagy hogy adjon neki inni, mert szomjan hal (de így nem pisil be, mondja ő), meg van egy két fura dolog. és én tudom, nem vagyok anyuka, de szerintem jobban tudom, mint ők. sok kisgyerekre vigyáztam, köztük húgomra is, tudom mi a jó a gyereknek, de ők mintha nem tudnák vagy nem tudom, olyan fura.
de múltkor is beszólta hogy nincs gyerekem és én nem tudhatom, mit hogy kell :( vigyázok ingyen a gyerekekre akár egész napot, én csak jó tanácsot adok, ami hasznos meg megkönnyíti a napjaikat, és leszidást kapok. :( hát hogy van ez?

Szakértőnk válasza a hátra vagy előre döntsük? kérdésre

Kedves Levélíró!

Előre hajtsd a kis fejét, a tarkóra lehet tenni egy hideg vizes zsebkendőt. Ha gyakran vérzik az orra, egy fül-orr-gégészeti vizsgálatra jó lenne sort keríteni. Beutaló nem szükséges, csak időpontot kell kérni.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor