Főoldal / Szakertő válaszol / Betegségek és fertőzések / milyen gyógyszert ajánlan...
  

milyen gyógyszert ajánlana?

ora 2013-11-28 13:48:13

tisztelt doktornő!
a hétvégén nagyon beteg voltam, 40 fokos lázam volt. tüszős mandula. kaptam a dokitól klimicint, előtte sose szedtem még. na de én laktóz meg tejfehérje érzékeny vagyok. csupa kiütés lettem. ment a hasam, szedtem lactoprotectet is - én hülye! négy napja abbahagytam az antibiotikumot, még mindig ment a hasam...aztán elolvastam a lactoprotect tájékoztatót, hogy tejfehérje érzékenyek ne fogyasszák. na mondom, ez tök jó.
a dokinak szóltam, azt mondta nem ismer laktózmentes antibiotikumot. nincs ilyen tényleg? vagy rest utánanézni? elég szar önmagában a tüszős mandula, nem kell nekem még a hasmenés meg a kiütés.
a doktornő nem tud valamilyen gyógyszert, amit tudnék a háziorvosnak mondani? és probiotikumból melyik laktózmentes? legközelebb meg akarom ezt a bajt előzni. anyával holnap megyünk a gasztroenterológiára, mert egy hete hasmenésem van és nagyon ki vagyok száradva. köszönöm!!

Szakértőnk válasza a milyen gyógyszert ajánlana? kérdésre

Kedves Levélíró!

A probiotikummal kapcsolatban érdemes kikérni a patikus véleményét, de pl. a Normaflore nem tartalmaz tejcukrot. Létezik olyan antibiotikum ami nem tartalmaz laktózt, azonban az orvosodnak nem csak ezt a tényt kell figyelembe vennie, hanem azt is, hogy milyen hatóanyagú készítmény adása célszerű tüszős mandulagyulladás esetén.

Ha a Klimicintől kiütéses lettél, akkor érdemes ezt a tényt megjegyezni, és a jövőben lehetőség szerint kerülni.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

- hirdetés -