Sérülés, esés

2013.08.28.
Tisztelt Szakértő!
Esés következtében egy sérülést szenvedtem el, ami után a következő leletet és véleményt kaptam: A kétirányú háti-ágyéki röntgenlelet szerint az ágyéki I. csigolya összenyomatátos törése gyakorlatilag átépült, a mellső testmagasság kb. 7 mm-rel kisebb, az ágyéki V. csigolya csuszamlása és a hasadás változatlanul ábrázolódik. Vélemény: A képalkotó vizsgálatok fejlődési rendellenességként értékelhető ágyéki V. csigolyacsuszamlást és hasadást is kimutattak. A sérülések együttes gyógytartama - tekintettel a csonttörésre - 8 napon túli, a tényleges gyógytartam kb. 3 hónap azzal, hogy az ágyéki gerinc mérsékelt fokú mozgáskorlátozottsága miatt a gerinctörés maradandó fogyatékossággal gyógyult, súlyos egészségromlás kialakulása nem igazolható.
KÉRDÉSEM: Nem teljesen egyértelmű számomra a "gerinctörés maradandó fogyatékossággal gyógyult" megnevezés. Mit jelent, hogy maradandó? Mennyire súlyos? Mennyire maradandó? Ez fog engem valamiben gátolni? Az I. és V. csigolya között van összefüggés?
Előre is köszönöm válaszát: K.Cs.

Szakértőnk válasza a Sérülés, esés kérdésre

Kedves Levélíró!

A lelet szerint az L I. csigolya törése az esés következménye, a gyógyulás után visszamaradt fogyatékosság (az ágyéki gerinc mérsékelt fokú mozgáskorlátozottsága) várhatóan maradandóan(=véglegesen) fenn fog állni. A mozgásodat ez lényegesen nem fogja befolyásolni. Az L V. csigolya Rtg elváltozása fejlődési rendellenesség következménye, ennek az eséshez nincs köze.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor