Főoldal / Szakertő válaszol / Betegségek és fertőzések / Alkohol és a következmény...
  

Alkohol és a következmények

ora 2013-08-21 18:42:27

Kedves Doktornő!
Egyik buliban 10 perc alatt eszméletlenre ittam magam. 5 órán keresztül voltam eszméletlen (23:00-4:00). Úgy kell elképzelni, hogy ittam 2x 2 dl whiskey (Jack Daniels"s) kólát. Utána egy Finladia-Sprite keveréket, szintén 2 dl. Utána 2 dl Jack Daniel's-t tisztán. Utána ismét 2 dl whiskey kóla, illetve 1 dl Finladia tisztán a végén. Ez 10 perc alatt, és mindegyik pia húzóra ment.
Félrementem, és eszméletemet vesztettem 23:00 óra körül, és reggel 4:00-kor ébredtem fel, de a józanodás csak másnap délután sikerült teljesen.
csattanó : 14 éves vagyok, lány, jó tanuló, úgymond "jó gyerek", cigarettával voltak/vannak "problémáim", nem ezen a bulin voltam először részeg, de ennyire részeg még csak most, az alkoholt jól bírom, úgy értem hogy 2 sör nem, de 8 sör már megárt..Hozzáteszem, hogy mindez a saját akaratomból történt, ha én nem akarok, nem gyújtok rá, nem iszom. Ezt sem így terveztem eredetileg, de magam alatt voltam egy picit, és nem hittem volna, hogy ennyire megárt.
21:00-ra mentem a buliba, szóval úgy durván másfél órán keresztül egy-egy pohár vodka narancsot és whiskey kólát ittam, de még teljesen magamnál voltam, cigarettát 6 szálat szívtam el, semmi füves cigi, vagy más drog nem került a szervezetembe.
A buli az baráti körben (15 ember) folyt, női gondjaim nem akadtak belőle (már megjött azóta, szóval nem csináltak velem semmi rosszat), és tényleg teljesen megbízható barátok, emiatt nem is aggódom hogy esetleg más ilyesfajta problémám lenne, hanem inkább az aggaszt, hogy az agyam, illetve a belső szerveim mennyire károsulhattak ezáltal???
Azóta semmi bajom nincs.
Köszönöm előre is segítségét!
Üdv : Réka :)

Szakértőnk válasza a Alkohol és a következmények kérdésre

 Kedves Réka!

Maradjunk annyiban, hogy ilyen is volt, kipróbáltad és kész. Iszonyú fiatal vagy, és ennek az egésznek semmi, de semmi értelme nincsen.. Hogy értsd: más kategória, ha iszol egy-két üveg sört azért, hogy kicsit lazább legyél és más a filmszakadás. Biztosan elvesztettél jó pár ezer idegsejtet, de ennek hatását most nem fogod észlelni. Viszont minden egyes ilyen eset hatása összeadódik. Ráadásul nem csak a szürekállományod miatt kell aggódni, a májadnak sem tett jót az eset. 

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

- hirdetés -