lábszártörés 14

2013.06.19.
Tisztelt Doktor Nő/Úr! / Tisztelt Szakértők!
Az unokaöcsém tegnapelőtt múlt egy hete, hogy focizás közben egy rossz ütemű becsúszást követően nagyon súlyosan megsérült. A sérülés súlyossága a kórházi vizsgálatok során derült ki. A sérülés: sípcsont- és szárkapocstörést (kettős lábszárcsont-törés) szenvedett.
Egy hétre gipszsínt kapott.
Tegnap voltak kontrollon. Az újabb vizsgálatok során kiderült, hogy szerencsére nem mozdultak el jobban a törött csontok. Szerencsére megindult a törött csontok újracsontosodása.
Az orvos döntése alapján a biztonság kedvéért egy hétre fekvőgipszet kapott. A fekvőgipszet jövőhét hétfőn lekerülhet a lábáról és járógipszet kaphat.
Ön szerint mennyi ideig lehet majd a lábán a járógipsz?
Mennyi idő alatt jöhet teljesen rendbe a sérülése?
Mikor sportolhat újra?

Szakértőnk válasza a lábszártörés 14 kérdésre

Kedves Levélíró!

A kérdésekre korrekt választ (a vizsgálati eredmények birtokában) a kezelőorvos adhat. Véleményem szerint járógipsz több hetes viselése várható, a levétel után valószínűleg fiziotherápia fog következni. A kiesett funkciók fokozatos visszaállítása és egyre növekvő terhelés mellett a teljes gyógyulás több hónapra tehető. Hogy mikor kezdheti újra a sportot, az attól is függ, hogy milyen ütemben halad a gyógyulás. Úgy gondolom, ez inkább majd őszre várható.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor