Látás zavar

ora 2013-06-05 22:29:49
Tisztelt doktornő!
Azért kérem a segítségét, mert már régóta zavar a gondolat, hogy valami nincs rendben a szememmel, csak nem merek orvoshoz fordulni, főleg mert bizonytalan vagyok, nehéz elmagyarázni a tüneteket.
Általában élesen látok, a sötétben is jól látok, el tudom olvasni az apró betűket is, de ha pl.: TV-t vagy számítógépet nézek ( főleg ha olvasok a számítógépen) rövid idő után a látásom homályos vagy szellemképes lesz, illetve kék fényt látok a tárgyak kontúr vonalai körül (ezt néha más fény viszonyokban is érzékelem pl.: neonfényben), sőt enyhe kettős látás lép fel.Például betűket látok kettősen vagy többesen.
Viszont 5-10 perc pihentetés (becsukás, letakarás) után szinte teljesen elmúlik.
Ha direkt kímélem a szemem ilyenektől, akkor is zavar, hogy ha a szemüvegen nem pont középen nézek át, hanem a szélén, a tárgyak körül akkor is fények vannak, mintha ott színezne a lencse, kis korom óta szemüveges vagyok, de ilyenre nem emlékszek. Talán jobb a kontaktlencse? Tudom furcsán hangzik, amiket írtam,de ezt tapasztalom.
Ön szerint van okom félni valamilyen súlyos betegégtől?
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

Szakértőnk válasza a Látás zavar kérdésre

 Kedves Levélíró!

Nem hiszem hogy súlyos betegségtől kellene tartanod, de attól függetlenül javasolt a szemészeti vizsgálat. Ha így elmondod a tüneteidet a szemésznek, az neki már épp elegendő információ.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések