Segítség!!!

ora 2013-04-23 14:56:38
1. Anyukám apukája, és apukám apukája is, szóval mind2 papám tüdőrákban halt meg, (cigizett, eléggé) jóval azelőtt, hogy én megszülettem. A családomban, és a közeli rokonok körében, senki sem dohányzik, és soha nem is dohányzott. Elképzelhető, hogy nekem is lesz tüdőrákom?
2. Néha szoktam azon aggódni, hogy mi lesz, ha meg fogok halni, és szokásos vagyok bebeszélni magamnak ilyen dolgokat, a ráktól félek a legjobban, olvastam a tüneteit, egyik sem volt igaz, de nagyon félek!!!
3. Néhány napja, ha hirtelen leülök, vagy felállok, vagy az ágyból felkelek, megszédülök, és egy pillanatra így elhomályosodik a látásom, vagy nem is elhomályosodik, hanem így csak nem látok semmit, csak mint ha valami tüzijáték lenne vagy ilyesmi... Ez néha akkor is van, amikor nem csinálok nagyon semmi megerőltetőt...
4. Ma tesin úgy szúrt az oldalam futás után, hogy 30 percig tartott mire nem szúrt, és emiatt futni sem tudtam. Ilyen még nem volt, max. hogy levegőt nem kapok futás után, de azt már megszoktam...:D Előző héten, és az előtt sem tesiztem, mert sipolt a tüdőm, mert olyanom van, hogyha megvagyok fázva sipol a tüdőm, és nem bírok felmenni a lépcsőn se, és gyorsan veszem a levegőt is, van pipám, meg ilyen narancssárga-piros karikám is, azt akkor kell szívni, ha sipolok. Ha nem vagyok megfázva, semmi bajom nincs. 13/L

Szakértőnk válasza a Segítség!!! kérdésre

 Kedves Levélíró!

1. A rákbetegség kialaulásához egyéni hajlamon (öröklött) kívül életmódi tényezők is hozzájárulnak (pl. dohányzás). Ha igyekszel egészségesen élni, akkor kifejezetten csökkentheted a betegség kialakulásának valószínűségét.

2. Ha egyik sem illett rád, akkor miről beszélünk?

3. Valószínűleg alacsony a vérnyomásod. Igyál elegendő vizet (napi 2-3 liter) és kerüld a hirtelen testhelyzetváltásokat.

4. Az oldaladban érzett szúrást a helytelen légzéstechnika okozza. A sípolás az alapbetegségedből (felteszem asthma bronchiale) adódik, és valóban, ezek a tünetek felső légúti fertőzések esetén kifejezettebbé válhatnak. Ilyenkor nem szerencsés a kimerítő sporttevékenység, tehát indokolt a testnevelés alóli felmentés.

Üdv:

 Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések