hüvely goma

2013.03.18.
Tisztelt Orvos!
Szeretném kikérni az ön véleményét! Kb januárban volt először hüvely gombás fertőzésem voltam orvosnál, kaptam gyógyszereket mindent úgy tettem ahogy mondták. Majd februárban is előjött ez a problémám és homeopátis készítményt haszbáltam,egy -két hérrig minden rendben volt és most ismét. A symicia fogamzásgátlót használom kb 9 hónapja, és kb februártól-műrciusig együtt sem vltam a barátommal. Mi az oka hogy egyfolytába vissza jön? A fogamzásgátló miatt lehet?

Szakértőnk válasza a hüvely goma kérdésre

Kedves Levélíró!

A tabletta is rásegíthet a gombás fertőzésre, illetve lehetséges, hogy nem sikerült teljesen kikezelni a fertőzést, így újulhat ki időről időre. Javaslom hogy keress fel nőgyógyászt és szükség esetén történjen meg a hüvelykenet tenyésztéses vizsgálata is.

Az étkezésedre is érdemes odafigyelned (szénhidrátban szegény, részletes leírást is találsz a neten). Használj tiszta pamut alsóneműt, a gyógyulásig a tanga egyelőre felejtős. A gyógyszeres kezelés befejezése után a normál flóra helyreállítása céljából érdemes lenne használnod valamilyen probiotikus készítményt pl. Floragyn, Protexin Gynophilus stb. A párod kezelése is célszerű volna, ő a makk és a fityma területét Canesten krémmel kezelje.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor