hüvely goma

ora 2013-03-18 15:50:00

Tisztelt Orvos!
Szeretném kikérni az ön véleményét! Kb januárban volt először hüvely gombás fertőzésem voltam orvosnál, kaptam gyógyszereket mindent úgy tettem ahogy mondták. Majd februárban is előjött ez a problémám és homeopátis készítményt haszbáltam,egy -két hérrig minden rendben volt és most ismét. A symicia fogamzásgátlót használom kb 9 hónapja, és kb februártól-műrciusig együtt sem vltam a barátommal. Mi az oka hogy egyfolytába vissza jön? A fogamzásgátló miatt lehet?

Szakértőnk válasza a hüvely goma kérdésre

 Kedves Levélíró!

A tabletta is rásegíthet a gombás fertőzésre, illetve lehetséges, hogy nem sikerült teljesen kikezelni a fertőzést, így újulhat ki időről időre. Javaslom hogy keress fel nőgyógyászt és szükség esetén történjen meg a hüvelykenet tenyésztéses vizsgálata is. 

Az étkezésedre is érdemes odafigyelned (szénhidrátban szegény, részletes leírást is találsz a neten). Használj tiszta pamut alsóneműt, a gyógyulásig a tanga egyelőre felejtős. A gyógyszeres kezelés befejezése után a normál flóra helyreállítása céljából érdemes lenne használnod valamilyen probiotikus készítményt pl. Floragyn, Protexin Gynophilus stb. A párod kezelése is célszerű volna, ő a makk és a fityma területét Canesten krémmel kezelje.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

- hirdetés -