Condyloma...

ora 2013-03-08 00:41:54
Lehetséges, hogy Condyloma vírussal fertőződtem meg(a tünetek alapján erre gyanakszom). Még nem volt nemi kapcsolatom senkivel, de az interneten olvastam, hogy leggyakrabban így terjed. Akkor most hogy van ez? Lehetséges, hogy az iskola wc használata során elkaptam, vagy van más módja is, hogy megfertőződhetek? Nőgyógyásznál még nem voltam, de hamarosan ellátogatok hozzá, hisz ahogy olvastam, a méhnyakrák okozója is lehet és igencsak félek. Továbbá olvastam azt is, hogy az immunrendszer erősítésével nagy százalékban érhető el a gyógyulás. Mivel én kiskorom óta küszködök az immunrendszeremmel(hihetetlenül gyenge, hisz egy kis hideg és máris lebetegszem), akkor az is közrejátszat a problémában? Válaszukat előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a Condyloma... kérdésre

Kedves Levélíró!

A nagy kockázatú HPV fertőzés nemi kapcsolat útján terjed. Nem feltétlenül aktus során, elegendő lehet a nemi szervek egymáshoz érintése is. De ennyi azért kell hozzá, ha ilyen nem történt, akkor nem kell HPV fertőzéstől tartani.

Egyébként valóban igaz, hogy amennyiben kimutatható ez a vírus, az immunrendszert erősítő, vényköteles gyógyszert rendel az orvos.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések