nyirokcsomó fogas lány

2013.02.27.
az jutott még eszembe, hogy amikor előtte voltam a fogorvosnál és betömte a fogam, ott veszekedett az aszisztennssel hogy nem akarja cementtel betömni, mert az hamar kiesik, és most jön az ünnep, és ezért egy keményebb tömést kaptam és azt mondta, jöjjek vele majd vissza egy hónap múlva.
hát ugye picit később mentem vissza és kérdezte, fáj valamim, miért jöttem. és mondtam hogy nem fáj csak az tetszett mondani h jöjjek vissza a fogammal. megnézte, kérdezte, h ezt gyökérkezeltük, mondtam igen, és azt mondta, hogy hát de ez be van tömve... és nézte a másik fogamat, az lukas volt szóval elküldött ilyen teljes röngenre, megnézte a fogaimat és most azt kifúrta meg betömte ami lukas volt. de a másikhoz hozzá se nyúlt. a röngenen látja ha valamit benne hagyott a fogamba???? :(
én úgy emlékszem h azt mondta azzal a fogammal kell visszamenjek.
ugye a fogorvos ha ránéz a fogamra tudja hogy mivel tömte be?
mert mi van ha elfelejtette h gyógyszeres tömés van benne és ott marad évekig a fogamba és mikor öreg leszek rákot kapok tőle vagy valami ilyesmi.
csak félek hogy nem e emiatt fáj a nyirokcsomóm. megkérdezni meg nem merem mert ilyen durva az ági néni azért is mindig leszid hogy a vattákat ne piszkáljam odébb a nyelvemmel pedig nem direkt csinálom de nagyon sokáig nem bírom nyitva tartani a számat mert az nehéz meg olyankor is leszid mikor azt a lézert bekapcsolja h csukjam be a szemem mert nem szabad nyitva tartani de nekem kontaklencsém van és fáj ha sokáig becsukva tartom a szememet.
köszönöm, hogy válaszol doktornő!!!!

Szakértőnk válasza a nyirokcsomó fogas lány kérdésre

Kedves Levélíró!

Ne idegeskedj. Természetesen a fogorvos tudja, hogy milyen tömést tett a fogadba, de ha bármi kétsége lenne, a dokumentációdban ellenőrizni tudja az addigi kezeléseidet. A töméstől egészen biztosan nem lesz bajod, hiszen a fogász nem juttat be olyan anyagot a szervezetbe, ami veszélyes lehet. A nyirokcsomó megnagyobbodása hátterében számos ok állhat(felső légúti fertőzés pl., és ez ebben az időszakban nem ritka..). Ezért javasoltam a háziorvosi vizsgálatot.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor