anya új dokit akar :(

2013.02.04.
doktornő!
anya új dokit akar nekünk húgommal :(((( már régóta ennél a kedves elemér bácsinál vagyunk, nagyon szeretjük. ír igazolást ha kérünk, segít mindeben.
de anyának elege lett szerinte nem jó orvos ,merthogy sok gyógyszert ír fel nekünk.
én sajnos elég sokat vagyok beteg, szinte minden héten megyek hozzá és mindig kapom a sumamedet ált. a 250eset, de mostanában mindig az 500asat (az augmentinre én allergiás vagyok, nagyon megy tőle a hasam és ezért az nekem nem jó) és anya kiakadt hogy több gyógyszert kapkodunk be mint cukorkát. és egyszer bement a dokihoz és meg mondta neki hogy többet ne írjon fel antibiotikumot nekünk. anya nem győzi venni a normaflorét.
ma voltunk nála a tesómmal mert felfázott és a cifrán nemhasznált neki és a doki felírt neki augmentin duót. azt mondta ne szóljunk róla anyának titokban vegyük meg. jó bementünk a patikába megvettük, de a hugi az ágyon felejtette a gyógyszert és anya totál kiakadt és azt mondta hogy most fogunk orvost váltani.
anya szerint azért vagyunk ennyit betegek mert a sok gyógyszertől már nincs immunrendszerünk teljesen le vagyunk gyengülve. de egy orvos csak jobban tudja hogy mire kell gyógyszert adni, nem? én szomorú leszek ha új orvoshoz kell menni. nem fogok átmenni. egyszer már anya át akart vinni minket másikhoz de makacs voltam és nem voltam hajlandó ahhoz elmenni 40 fokos lázasan se ezért anya visszavitt elemér dokihoz.
segítsen doktornő, hogy mit mondjak anyának hogy ne vigyen el minket másikhoz. azt mondják szabad orvos választás van, a gyerekek nem válaszhatnak szabadon?
köszönjük
rebeka és ditke

Szakértőnk válasza a anya új dokit akar :( kérdésre

Kedves Levélírók!

Hát, nem tudom, mit segíthetnék. Abban igaza van az anyukátoknak, hogy a feleslegesen szedett antibiotikum kifejezetten káros a szervezetre, ráadásul hozzájárul ahhoz, hogy a kórokozók egyre ellenállóbbak lesznek. Elképzelhető hogy az anyukátok szerint Elemér doktor túlságosan sok antibiotikumot írt fel, de valószínűleg erre volt oka is. Az viszont biztos, hogy az anyukátok a felelős a ti testi és lelki jól-létetekért, tehát ha ő orvost szeretne váltani, akkor nektek hallgatnotok kell rá. Sok kedves és szakmailag is hozzáértő háziorvos van és idővel az új orvost is megszeretitek majd.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor